Het Openbaar Ministerie gaat een strafrechtelijk onderzoek instellen naar het The Voice of Holland-schandaal. De vier verdachten zijn Jeroen Rietbergen, Ali B, Marco Borsato en een regisseur van het programma. Opmerkelijk is dat alleen het plegen van een strafbaar feit ontkennen, of zwijgen.

Jeroen Rietbergen ”ontkent met kracht”

Voormalig The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen moet terechtstaan voor een karrenvracht aan beschuldigingen wegens seksueel wangedrag. Rietbergen gaf eerder toe dat hij ”relaties van seksuele aard” had gehad, iets dat hem zijn huwelijk kostte met Linda de Mol.

Als hij van de rechtbank de kans krijgt, wil hij Nederland ”zijn kant van het verhaal vertellen”. Zijn advocaat Peter Plasman zegt dat Rietbergen ”met kracht zal ontkennen” dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd.

BEKIJK OOK:  Ali B wil mogelijke straf ontlopen met geniepig plan

Ali B: ”Ik ben 100% onschuldig”

Dan door naar verdachte nummer twee: Ali B. Inmiddels liggen er drie aangiftes tegen hem wegens verkrachting en aanranding. En dan is er ook Ellen ten Damme nog, die ‘bezig is’ met een aangifte tegen de gevallen rapper. Ali zelf is zich van geen kwaad bewust en ontkent alle tegen hem gerichte beschuldigingen.

Marco Borsato reageert weer niet

Marco Borsato schittert zoals altijd in afwezigheid en vooral in stilzwijgen. De advocaat van Marco laat aan Metronieuws weten niet op het nieuws over het strafrechtelijke onderzoek te willen reageren.

BEKIJK OOK:  Vrouwelijke werknemers van Talpa openen AD voorpagina – “Beste John, het ligt niet aan de vrouwen”

In totaal liggen er nu vijf concrete aangiftes, tegen vier personen uit het programma.  Sébas Diekstra is de advocaat van vier oud-kandidaten bij in deze zaak. Hij laat in een reactie weten dat zijn cliënten ”opgelucht” zijn. Maar volgens hem zijn er meer slachtoffers die zich nog niet durfden te melden bij de politie. Hij hoopt dat het komende onderzoek hen aanmoedigt om deze stap toch te nemen.


Like it? Share with your friends!