Johan Derksen

Wanneer je het over Johan Derksen hebt, dan denken de meeste mensen al snel aan zijn ludieke uitspraken en grappen. Het is daarom ook niet zo heel erg gek dat Johan Derksen een populair figuur is op de Nederlandse televisie. De programma's waarin Johan Derksen voorkomt, zijn over het algemeen altijd kijkcijferkanonnen. 

Wie is Johan Derksen?

Wanneer je denkt aan Johan Derksen, dan denk je al snel aan Vandaag Inside. Toch is dit zeker niet hetgeen waar Johan Derksen groot mee is geworden. Johan Derksen begon zijn carrière namelijk als professioneel voetbalspeler.
In zijn voetbalcarrière speelde hij onder andere voor SC Cambuur Leeuwarden, MVV Maastricht en SV Meppen. Tijdens zijn voetbalcarrière was hij ook al actief op andere beroepsvlakken.
In 1977 trad hij namelijk in vaste dienst van een voetbalweekblad. In het jaar 2000 werd hij hoofdredacteur van het weekblad Voetbal International.
Sinds 1999 is hij namelijk presentator van meerdere voetbalprogramma's geweest. Zijn televisiecarrière hebben hem zowel een Gouden Televizier ring, als een Zilveren Televizier ring opgeleverd. 

Wanneer is Johan Derksen op TV?

Sinds 2018 is Johan Derksen, samen met zijn team, overgestapt naar Talpa. Johan Derksen startte hier met Wilfred Genee en René van der Gijp het programma Veronica Inside. Het idee voor een dagelijkse talkshow lag toen al een tijdje op de plank. In het begin van 2022 besloten de mannen te starten met deze dagelijkse talkshow. 
In de uitzending van Vandaag Inside, op 2 mei 2023, hebben de mannen opnieuw een nieuw contract getekend. Dit contract heeft ervoor gezorgd dat Johan Derksen tot tenminste de zomervan 2025, dagelijks op televisie te zien is. 

Waar is Johan Derksen?

Ondanks dat Johan Derksen normaliter dagelijks op televisie te bewonderen is, komt het ook voor dat hij soms een uitzending mist. In het jaar 2019 was Johan Derksen bijvoorbeeld voor weken niet te zien in zijn eigen televisieshow.
Hij viel namelijk in de nacht van de trap, waarbij hij een gebroken arm en hersenschudding opliep. De voetbalanalist werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waarna hij weken rust diende te nemen in zijn prachtige villa te Grolloo.

Het laatste nieuws over:

Johan Derksen

News