Brandweerman maakt laatste woorden prinses Diana bekend

Koningshuis
door Rolandzondag, 21 augustus 2022 om 17:16
Diana1
Op 31 augustus 1997 kwamen prinses Diana op vreselijke wijze om het leven. Nu, bijna 25 jaar later is er een brandweerman die heeft onthuld wat de laatste woorden van 'Lady Di' waren.
Diana was pas 36 jaar jong toen ze, samen met Dodi Fayed en de bestuurder van de auto waarin de drie zaten, in Parijs om het leven kwam door een vreselijk auto-ongeluk in de Pont de l'Alma-tunnel. In de nasleep van de crash kwamen hulpdiensten snel ter plaatse, waaronder brandweerman Xavier Gourmelon.
Gourmelon hield Diana's hand vast na het ongeluk. Tegen The Sun verklaart hij dat hij destijds niet geloofde dat de 'blonde vrouw', die hij niet herkende, ernstige verwondingen had opgelopen. Diana zou haar ogen open gehad hebben en volledig bij bewustzijn zijn geweest.

Laatste woorden

Toen Gourmelon Diana geruststelde en haar vroeg kalm te blijven, zou Diana aan hem gevraagd hebben: ''Mijn God, wat is er gebeurd?'' Enkele seconden later werd ze getroffen door een hartstilstand.
De brandweerman begon daarop met een een hartmassage, waarna de prinses weer begon te ademen. ''Eerlijk gezegd had ik het idee dat ze het zou overleven. Voor zover ik wist was ze in de ambulance nog in leven. Toen hoorde ik later dat ze in het ziekenhuis was overleden. Dat was erg frustrerend.''

NET BINNEN

mafs

MAFS-Jantine verraadt per ongeluk uitkomst van huwelijk met Jeppe

feb 29, 11:46
britt

Britt Dekker in diepe rouw na onverwachts verlies

feb 29, 10:39
steenrijk

Kijkers Steenrijk, Straatarm gaan helemaal los over arm gezin

feb 29, 00:19
suzannemafs

MAFS-Suzanne is Bastiaan al zat: ''Geen spanning''

feb 27, 22:58