Brekend: Koningspaar moet vluchten in Zuid-Afrika na belaging

Koningshuis
door Roland
vrijdag, 20 oktober 2023 om 11:58
21231
Slecht nieuws, want koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zojuist moeten vluchten nadat een woedende menigte van demonstraten hen wilden belagen.

Woeste betogers

Het koningspaar deed het museum Slave Lodge in Kaapstad aan. Daar verzamelden zich woeste betogers die een zeer dreigende sfeer creëerden.
Tientallen demonstranten doken op toen onze vorsten het museum uitkwamen. Toen Máxima om de auto heen moest lopen, naar haar kant, werd onze koningin omsingeld.

Slavernijverleden

Dat gebeurde voor nazaten van tot slaaf gemaakte Afrikanen. Zij eisen erkenning van het koloniale verleden en willen slavernijverleden.
Willem-Alexander en Máxima werden bijna aangevallen. Beveiligers moesten hardhandig ingrijpen en mepten de demonstraten weg, aldus Hart van Nederland.
Uiteindelijk zijn zowel Willem-Alexander en Máxima ongedeerd gebleven. Ze zijn nu op weg naar een volgend onderdeel om te bezoeken. Beelden van wat er gebeurd is circuleren op X (Twitter). Die kun je hieronder zien:

NET BINNEN

ruud gullit

Ruud Gullit reageert: dit vindt hij van supporters die zich bruin schminken om op hem te lijken

jun 18, 21:21

In de afgelopen dagen is er veel te doen geweest over een paar Nederlandse voetbalfans die op de tribune zaten tijdens het EK-duel tussen Polen en Nederland. De supporters zaten verkleed als Ruud Gull...

louisa janssen

Louisa Janssen in diepe rouw: ''Plotseling overleden''

jun 18, 20:07

Louisa Janssen verkeert in een zwaar rouwproces. Nadat ze twee jaar geleden haar broertje al verloor, is ze nu wederom een familielid kwijtgeraakt. Haar oom is totaal onverwachts overleden, en op Inst...

reinier

Victor Reinier heeft een nieuwe vriendin, maar die is nog getrouwd

jun 18, 19:20

Victor Reinier lust er wel pap van. De acteur is nog niet officieel uit elkaar met Aimée Kiene, maar volgens Juicechannel zijn de twee al een tijdje niet meer samen. Reinier zou inmiddels een nieuwe v...

pexels toon de vos 11925052 6208447

Weeronline waarschuwt voor overstromingen: Hier gaat het straks gigantisch los

jun 18, 14:19

Vandaag is een kletsnatte dag, waarbij een intensief regengebied over ons land trekt. Naast veel neerslag, gaat het mogelijk ook fel onweren. Het zuidoosten van het land moet zich opmaken voor zwaar n...