Bekend Nederlands radio-icoon (81) overleden

Nieuws
door Roland
dinsdag, 20 augustus 2024 om 14:57
Kaars
Een verdrietig bericht. Gisteren is namelijk bekend geworden dat radiomaker Cees van Zijtveld overleden is. Dat heeft zijn familie gecommuniceerd aan het ANP.

Cees van Zijtveld

In de jaren zestig nam de loopbaan van Van Zijtveld een vlucht, toen hij begon als dj bij het zendschip van radio Veronica.
Bij Veronica maakte hij onder meer de programma's Ook Goeiemorgen en de Seven O'Clock Show. Bij Veronica werd Van Zijtveld 'Flip van de flipside' genoemd. Dit omdat hij een voorliefde had voor het draaien de de b-kant van singles.
Na zijn loopbaan bij Veronica maakte hij de overstap naar omroep AVRO. Daar was hij maar liefst veertig! jaar werkzaam. Hier maakte hij programma's voor het toenmalige Hilversum 3 en Hilversum 1.
Daarnaast maakte hij ook jingles. De meest bekende is ongetwijfeld 'Cees van Zijtveld, Cees van WIEveld?'. In de jaren daarna was hij nog te horen op NPO Radio 2 en Radio 5.

Voice-over

Naast het radiowerk, was Van Zijtveld ook actief als voice-over. Dat gebeurde onder meer bij AVRO's Toppop. Ook was hij geruime tijd de zenderstem van de AVRO op televisie.
In 2006 ging Van Zijtveld met pensioen. Toch was hij daarna nog stemacteur van het personage Daan in de serie David de Kabouter.
Cees van Zijtveld is vorige week vrijdag begonnen aan zijn laatste reis. Hij is 81 jaar geworden. De familie laat aan het ANP weten dat de uitvaart in besloten kring zal plaatsvinden.
Langs deze weg willen we de nabestaanden een hart onder de riem steken. Condoleren kan natuurlijk in de reacties.

NET BINNEN

mike

B&B-deelneemster loopt bij psycholoog: ''Dit is wat Albert mij heeft aangedaan''

sep 18, 12:56

Het lijkt niet goed te gaan met Malgosia. De bekende Nederpool heeft een trauma opgelopen door Albert en heeft zich om die reden gemeld bij een psycholoog. ''Om alles te kunnen verwerken'', zo schrijf...

nieuwkomer

Nieuwkomer is heel duidelijk over zijn eis: ''Snel een huis''

sep 18, 9:14

Het is opeens weer crisis in Ter Apel. Van heinde en verre verdringen nieuwe Nederlanders zich weer voor de poorten van het asielzoekerscentrum, dat inmiddels uit haar voegen barst. De Telegraaf ging...

amalia

Enorme ophef over megabedrag dat Amalia vanaf volgend jaar krijgt

sep 18, 8:19

Op Prinsjesdag werd gisteren bekend dat Jan Modaal er volgend jaar een paar tientjes op vooruitgaat. Echt spekkoper is het koninklijk huis, dat er financieel gigantisch op vooruitgaat. Veel mensen vin...

noor bb vol liefde

B&B-Noor zwijgt niet meer en reageert op vriendin van Mike

sep 17, 22:02

De reünieaflevering van B&B Vol Liefde was op zijn zachtst gezegd nogal spraakmakend te noemen. Mike kondigde doodleuk aan inmiddels een vriendin te hebben. Noor hoorde het met een betraand gezicht aa...