Bekende Nederlander (64) plotseling overleden

Nieuws
door Roland
woensdag, 20 september 2023 om 20:02
kaars
Een van de bekendste fotografen van Nederland is vanmorgen totaal onverwachts overleden. Het gaat om Erwin Olaf. Dit treurige nieuws bevestigt de manager van Olaf, die spreekt namelijks de familie. Olof is 64 jaar geworden.

Vriend van Koningshuis

''Hij was aan het opknappen, maar werd plots onwel en reanimatie mocht niet baten'', luidt het statement vanuit de familie. Volgens de manager, die vanmiddag nog in het ziekenhuis was, zal er later deze week nieuws komen over de mogelijkheid tot afscheid nemen.
Erwin Olaf stond in heel Nederland bekend om zijn glamourportretten van koning Willen-Alexander en andere leden van het koninklijk huis. Hij ontwierp in 2013 zelfs de nieuwe Nederlandse euromunten waarop de koning stond afgebee;ld. Sinds 2017 maakt hij portretten van de royals. In 2019 werd hij onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Koningshuis heel verdrietig

Olaf kampte met progressieve longemfyseem. Daardoor moest hij de laatste jaren spaarzaam omgaan met zijn energie. ''Dat moet je accepteren. Er is geen verzet mogelijk'', zo zei hij eerder. ''Ouderdom, verval en dan komt de dood.'' Deze woorden kwamen ook terug in de documentaire 'Erwin Olaf - The Legacy', die Michiel van Erp in 2019 over hem maakte.
Onze vorsten hebben inmiddels gereageerd op het tragische wegvallen van de fotograaf. ''Met verdriet nemen wij kennis van het overlijden van Erwin Olaf. Wij gedenken hem met warmte en zijn dankbaar voor het oeuvre dat hij nalaat en voor de vele bijzondere momenten met hem. Wij zullen zijn vriendschap ontzettend missen. Zijn werk leeft voort en blijft intrigeren en ontroeren.''

NET BINNEN

boeruhh

PSV-fan die hand verliest door cobra blijkt een hele bekende

mei 05, 21:06
kaars

Wereldberoemde acteur plotseling overleden: ''Dit is zo onwerkelijk''

mei 05, 19:55
marc overmars

Vreselijk nieuws over Marc Overmars: ''Het gaat niet goed''

mei 05, 16:18
politie de dam 4 mei

Bekende rapper met grof geweld opgepakt in huis van zijn ouders

mei 05, 10:00