Efteling gooit prijzen omhoog: dit ga je per juni betalen

Nieuws
door Roland
dinsdag, 23 april 2024 om 16:53
efteling
De Efteling is al jarenlang een van de meest leuke parken voor een dagje vertier. Het maakt niet uit wat je leeftijd is. Helaas zijn de toegangsprijzen de laatste jaren fors hoger geworden, waardoor minder bedeelde gezinnen het niet meer kunnen betalen.

Efteling

Het pretpark in Kaatsheuvel hanteert entreeprijzen die tussen de 38 en 51 euro liggen. En dan moet je ook nog betalen om je auto te kunnen parkeren. Ook krijg je van urenlang in de rij staan voor attracties flinke honger en dus zijn er overal eetgelegenheden.
Het is algemeen bekend dat je bij een dagje uit wat meer moet betalen voor een lauwe frikandel of een blikje cola. In de Efteling was die prijs al vrij hoog, maar volgens de website Looopings ga je daar nu nog meer voor betalen. Tot dusver moest er voor een flesje ice tea een bedrag van 3.90 euro aftikken. Dat gaat omhoog naar 4,30 euro.

Dit ga je nu betalen

Een klein blikje cola, fanta of cassis kostte voorheen 3,70 euro. Per heden wordt dat 4.10 euro. En als je water wil? Dat kan. 3.70 euro alsjeblieft. Het is echt van de gekke. Zelfs Disneyland Parijs rekent minder. Loopings is ook op de hoogte van meer prijsverhogingen.
Een patatje speciaal gaat met 50 eurocent omhoog en kost nu 4,40 euro. Heb jij trek in een broodje Unox? In dit geval denk je daar beter twee keer over na. De Efteling maakt ze een euro duurder. Een broodje Unox kost nu maar liefst 5,50 euro.
Laat dat even op je inwerken en reageer dan via Facebook. En deel dit bericht natuurlijk, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Nieuwe abonnementen Efteling

De horecaprijzen zijn schandalig hoog, maar je bent natuurlijk niet verplicht om iets te kopen. Er is nog iets dat flink omhoog gaat. En dat heeft te maken met de abonnementsprijzen.
Vorig jaar kostte een jaarkaart 215 euro. In januari van dit jaar werd die prijs al met 35 euro verhoogd, naar 250 euro.
En nu komt er dus opnieuw een wijziging. Vanaf 11 juni zijn er drie verschillende passen verkrijgbaar. Het gaat om:
  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

Poll

NET BINNEN

max verstappen

'Max Verstappen verlaat Red Bull en vertrekt naar de concurrent'

mei 03, 14:02
brett jordan zee1gezy6h0 unsplash

McDrek gooit de prijzen omhoog: dit moet je gaan aftikken voor een simpele burger

mei 03, 11:34
frans bauer

Kijkers gaan weer los om De Bauers: ''Hoe kan je dit nou vragen''

mei 03, 9:11
regen

Het gaat helemaal mis: meerdere plaatsen volledig onder water

mei 02, 20:58