Kabinet wil uitgeproceerden naar Oeganda sturen

Nieuws
door Roland
woensdag, 16 oktober 2024 om 21:06
koffertje
Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om uitgeprocedeerde asielzoekers naar Oeganda te sturen. Dat is wat Reinette Klever, huidig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp gezegd heeft tegen de NOS.

Naar Oeganda

De PVV-minister heeft het balletje opgegooid en vertelt daarbij dat het plan nog uitgewerkt moet worden. Het gaat erom dat Afrikaanse asielzoekers die hier geen kans maken op een verblijfsvergunning, opgevangen gaan worden in Oeganda.
Het Afrikaanse land zou hier niet onwelwillend tegenover staan. Wellicht omdat de Nederlandse overheid het land 'financieel gaat compenseren' voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers.

Opvangcentra

Meerdere Europese landen zijn bezig met het realiseren van een strenger migratiebeleid. Italië stuurde eerder deze week een groep migranten die op zee waren gered rechtstreeks naar Albanië. Daar heeft de regering nu twee opvangcentra geopend voor asielzoekers die op een verblijfsvergunning wachten.
Het kabinet probeerde het eerder deze maand tevergeefs op een akkoordje te gooien met Oezbekistan. Nu dit land niet wil, probeert men Oeganda zover te krijgen om afgewezen asielzoekers op te nemen. Het is nog niet bekend wat er met deze mensen gaat gebeuren als het plan daadwerkelijk doorgang vindt. Hiermee bedoelen we of de asielzoekers dan in Oeganda zullen blijven.

Links woest

De PVV en NSC lijkt het een puik plan om uitgeprocedeerde asielzoekers naar Oeganda te sturen. De oppositie is hier fel op tegen. Frans Timmermans, voorman van GroenLinks-PvdA, haalt op X hard uit naar het plan. Hij is van mening dat het 'beschamend' is.
Ook Jesse Klaver, die zijn baan opgaf om plaats te maken voor diezelfde Timmermans, laat van zich horen via X. Hij schrijft: ''PVV-ministers maken geen beleid, maar ophef.'' Volgens Klaver is het een 'onrealistisch uitzetplan'.

PVV ministers maken geen beleid, maar ophef. Dit plan is de zoveelste afleidingsmanoeuvre van dit kabinet om te verhullen dat ze helemaal niks voor elkaar krijgen. Van een noodwet die maar niet komt tot een onrealistisch uitzetplan. Wat wordt het volgende proefballonnetje?

NOS
NOS
@NOS

Kabinet wil uitgeprocedeerde Afrikaanse asielzoekers naar Oeganda sturen ift.tt/zB5mG2Z

1.2K
Reply

NET BINNEN

sabine

Steenrijk, Straatarm-kandidaat deelt vreselijk verdriet

okt 17, 10:52

In de aflevering van Steenrijk, Straatarm zagen kijkers gisteren hoe Neil en Patrica een luxe leven leiden in het zonovergoten Gran Canaria. Sabine heeft vier kinderen en een budget van 110 euro per w...

liam payne

Voormalig One Direction-lid Liam Payne (31) overleden

okt 17, 8:25

Verdrietig nieuws. Liam Payne, oud lid van het populaire One Direction, is levenloos gevonden bij zijn hotel in het Argentijnse Buenos Aires. Dat melden meerdere media waarom de NOS. De zanger zou gev...

steenrijk straatarm1

Steenrijk, Straatarm-kijkers herkennen deelnemer en dat is een hele bekende

okt 16, 21:46

Woensdagavond is vaste prik voor een nieuwe uitzending van Steenrijk, Straatarm. Vanavond zagen we de gefortuneerde Neil en Patricia hun woning en budget een weekje ruilen met Sabine en haar kroost. K...

dries roelink

Dries Roelvink bekent vreemdgaan met meerdere vrouwen

okt 16, 19:58

Dries Roelvink heeft besloten om eerlijk te zijn. Hij is inmiddels al veertien jaar getrouwd met Honoria en daarvan is hij er twaalf trouw geweest. In de eerste twee jaar is hij vreemdgegaan, zo verte...