Klanten Rabobank moeten ineens 12 cent betalen voor een overboeking

Nieuws
door Roland
donderdag, 07 maart 2024 om 12:24
rabo
Het is flink hommeles onder klanten van de Rabobank. Klanten die vanmorgen geld overboekten, kregen een vreemde melding. Zij kregen namelijk ineens te maken met 'transactiekosten' van 12 eurocent die in rekening werden gebracht.

Transactiekosten overboeking

Op X (Twitter) is te lezen dat klanten met een particuliere rekening ineens 12 eurocent transactiekosten bij een overboeking moeten betalen. Dit terwijl geld overmaken normaal gesproken niets kost voor particulieren. De verontwaardiging is groot.
Ene 'Jordi' schrijft zijn frustraties op X (Twitter) van zich af. ''Wat is dit voor onzin in de app, mag toch hopen dat we niet voor elke transactie moeten gaan lappen als consument?'' Jordi heeft een screenshot bijgevoegd. Hier is op te zien dat de Rabobank hem 12 cent in rekening brengt voor zijn overboeking. Gaat het om een fout, of zijn er nieuwe regels?

Rabobank: ''Hoort niet''

Jordi was niet de enige die de melding heeft ontvangen. De Rabobank heeft inmiddels gereageerd en meldt dat klanten inmiddels geen melding meer krijgen bij een overboeking. Of de 12 cent daadwerkelijk is afgeschreven is nog niet bekend.
Ook is nog niet bekend hoeveel klanten de melding hebben gekregen. Hart van Nederland heeft vragen gesteld maar heeft nog geen reactie gekregen.

Storing

Gisteren kampte Rabobank met een fikse storing waarbij er niet gepind kon worden. Klanten waren furieus en moesten in sommige gevallen hun volle boodschappenkarren laten staan. Er kon nog wel contant geld worden opgenomen.
Helaas rekent Rabobank daar kosten voor als je ergens anders geld opneemt dan bij een gele geldmaat. Soms weten mensen dat niet, waardoor ze voor een verrassing komen te staan. Op de website van de Rabobank kun je meer informatie vinden over de tarieven.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

NET BINNEN

liam payne

Voormalig One Direction-lid Liam Payne (31) overleden

okt 17, 8:25

Verdrietig nieuws. Liam Payne, oud lid van het populaire One Direction, is levenloos gevonden bij zijn hotel in het Argentijnse Buenos Aires. Dat melden meerdere media waarom de NOS. De zanger zou gev...

steenrijk straatarm1

Steenrijk, Straatarm-kijkers herkennen deelnemer en dat is een hele bekende

okt 16, 21:46

Woensdagavond is vaste prik voor een nieuwe uitzending van Steenrijk, Straatarm. Vanavond zagen we de gefortuneerde Neil en Patricia hun woning en budget een weekje ruilen met Sabine en haar kroost. K...

koffertje

Kabinet wil uitgeproceerden naar Oeganda sturen

okt 16, 21:06

Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om uitgeprocedeerde asielzoekers naar Oeganda te sturen. Dat is wat Reinette Klever, huidig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp gezegd heeft te...

dries roelink

Dries Roelvink bekent vreemdgaan met meerdere vrouwen

okt 16, 19:58

Dries Roelvink heeft besloten om eerlijk te zijn. Hij is inmiddels al veertien jaar getrouwd met Honoria en daarvan is hij er twaalf trouw geweest. In de eerste twee jaar is hij vreemdgegaan, zo verte...