Klanten Rabobank moeten ineens 12 cent betalen voor een overboeking

Nieuws
door Roland
donderdag, 07 maart 2024 om 12:24
rabo
Het is flink hommeles onder klanten van de Rabobank. Klanten die vanmorgen geld overboekten, kregen een vreemde melding. Zij kregen namelijk ineens te maken met 'transactiekosten' van 12 eurocent die in rekening werden gebracht.

Transactiekosten overboeking

Op X (Twitter) is te lezen dat klanten met een particuliere rekening ineens 12 eurocent transactiekosten bij een overboeking moeten betalen. Dit terwijl geld overmaken normaal gesproken niets kost voor particulieren. De verontwaardiging is groot.
Ene 'Jordi' schrijft zijn frustraties op X (Twitter) van zich af. ''Wat is dit voor onzin in de app, mag toch hopen dat we niet voor elke transactie moeten gaan lappen als consument?'' Jordi heeft een screenshot bijgevoegd. Hier is op te zien dat de Rabobank hem 12 cent in rekening brengt voor zijn overboeking. Gaat het om een fout, of zijn er nieuwe regels?

Rabobank: ''Hoort niet''

Jordi was niet de enige die de melding heeft ontvangen. De Rabobank heeft inmiddels gereageerd en meldt dat klanten inmiddels geen melding meer krijgen bij een overboeking. Of de 12 cent daadwerkelijk is afgeschreven is nog niet bekend.
Ook is nog niet bekend hoeveel klanten de melding hebben gekregen. Hart van Nederland heeft vragen gesteld maar heeft nog geen reactie gekregen.

Storing

Gisteren kampte Rabobank met een fikse storing waarbij er niet gepind kon worden. Klanten waren furieus en moesten in sommige gevallen hun volle boodschappenkarren laten staan. Er kon nog wel contant geld worden opgenomen.
Helaas rekent Rabobank daar kosten voor als je ergens anders geld opneemt dan bij een gele geldmaat. Soms weten mensen dat niet, waardoor ze voor een verrassing komen te staan. Op de website van de Rabobank kun je meer informatie vinden over de tarieven.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

NET BINNEN

onweer

Vandaag tropische hitte, maar morgen gaat het helemaal los

jul 19, 12:20

Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) heeft code geel afgegeven in verband met heftig noodweer morgenmiddag- en avond. Inwoners van vier provincies moeten zich opmaken voor zwaar onweer, fell...

rene bb

Rene verklapt uitkomst van B&B Vol Liefde, RTL reageert en grijpt in

jul 19, 9:14

RTL heeft gereageerd op de uitspraken van René, die eergisteren via Facebook de uitkomst van zijn B&B Vol Liefde-avontuur wereldkundig maakte. Hij meldde een andere vrouw gevonden te hebben, en dat is...

bb

B&B Vol Liefde-kijkers zijn er klaar mee en gaan helemaal los

jul 18, 21:41

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is sinds maandag op televisie te zien. Vanavond zagen we onder meer deelnemer Anja, die in Frankrijk woont. Ene Joop komt op bezoek, maar kijkers storen zich giga...

ing

ING-klanten krijgen melding na inloggen in app: ''Dit is dwang''

jul 18, 20:34

De ING-bank maakte eerder deze week bekend dat contactloos betalen per 1 september niet langer mogelijk is via de ING Bankieren App. Per die datum is dat alleen nog mogelijk met Google Pay. En dat roe...