Komend weekend noodweer verwacht: dit wordt er voorspeld

Nieuws
door Roland
dinsdag, 19 maart 2024 om 14:24
onweernederland
Hoewel we officieel nog in de winter verkeren, doen de fluitende vogeltjes en de bloeiende kersenbloesem anders vermoeden. Vandaag en morgen hebben we te maken met heerlijke temperaturen, waarbij morgen de warmste dag van de week wordt. Maar er is ook minder prettig nieuws, want aankomend weekend staat er onweer op de planning.
Vandaag ligt de temperatuur om en nabij de zestien graden. Helemaal niet slecht, al is het overwegend bewolkt. Vanmiddag breekt op sommige plaatsen het zonnetje door. Vanavond neemt de bewolking toe en gaat het aan de noordwestkust regenen.

Weer morgen

Astronomisch gezien begint morgen de lente. Bijkomend goed nieuws is dat woensdag de warmste dag van de week wordt. Statistisch gezien liggen de 'normale' temperaturen rond deze tijd van het jaar rond de 10 of zelfs 12 graden.
Dat gaan we morgen lekker verbreken en lokaal kan het tot wel 18! graden worden. Helaas wordt het bewolkt, maar het zonnetje laat zich af en toe toch zien. Vrijwel overal blijft het droog. In het noorden van het land zal het lichtjes gaan regenen.

Weerbericht weekend

Op donderdag en vrijdag zien we de temperaturen langzaam dalen. Koud wordt het met een graad of 10 tot 14 op donderdag, en `10 tot 13 graden op vrijdag zeker niet. De krachtige noordwestenwind zorgt ervoor dat het een stuk kouder aanvoelt.
En dan het weekend, want dat belooft guur te worden. Aanstaande zaterdag daalt de temperatuur naar slechts 8 graden. Het gaat daarnaast hagelen en flink onweren. Buitenactiviteiten kunnen hier hinder van ondervinden.

NET BINNEN

massaiskassa

Peter Gillis en familie nemen afscheid en vertrekken naar het buitenland

apr 11, 13:17
maxime meiland

Vreselijk nieuws voor Maxime Meiland: ''Erg pijnlijk''

apr 11, 11:35
terrasje

Terrasje pikken? Dit is hoeveel fooi je moet geven

apr 11, 10:27
victor1

Je Huis op Orde-kijkers gaan los: ''Jullie moeten je kapotschamen''

apr 10, 21:33