Landelijke pinstoring: niemand kan nu meer betalen

Nieuws
door Roland
donderdag, 16 mei 2024 om 20:26
pinbetaling
Het is momenteel he-le-maal mis in ons land. Er is namelijk een landelijke pinstoring aan de gang. En dat zorgt voor betalingen die mislukken. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland worden 30 tot 40 van ALLE pinbetalingen getroffen.

Grote storing

Het heeft niet te maken met geldautomaten. Daar kun je nog steeds geld opnemen. Wel is het hommeles in de winkels waar mensen proberen te betalen.
Wat er precies aan de hand is, is vooralsnog niet duidelijk. De woordvoerder denkt zelf dat het gaat om storing bij een tranactieverwerker. De zegsman heeft het over een ''grote storing'', en het is dus nog niet bekend hoe en wanneer het opgelost gaat worden.
Rond 18.00 uur begonnen de eerste problemen. Op X (Twitter) staan talloze reacties van woedende mensen die hun boodschappen niet kunnen betalen.
Volgens ene Marco Onyxheart is het wel heel toevallig dat de storing nu komt. Hij haalt het regeerakkoord zelfs bij de pinproblemen. Onderstaand nog veel meer reacties van boze mensen:

Contant geld

Tsja, en met storingen duikt altijd de eeuwenoude vraag weer op: waarom zou je in hemelsnaam een cashloze samenleving willen?
Contant geld is hartstikke belangrijk en is ALTIJD een uitkomst als een bank weer eens een storing heeft, of in dit geval wanneer het landelijk helemaal platligt. Het Nibud adviseert om altijd een bedrag van 50 euro in jouw woning te hebben. Voor noodgevallen.

NET BINNEN

mark gillis

Mark Gillis nog meer vermagerd en is niet meer te herkennen

okt 17, 13:31

Mark Gillis werd eind juni met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De realityster kreeg te maken met een longontsteking en werd zelfs in coma gebracht. Toen hij uit het ziekenhuis ontslagen werd, was h...

sabine

Steenrijk, Straatarm-kandidaat deelt vreselijk verdriet

okt 17, 10:52

In de aflevering van Steenrijk, Straatarm zagen kijkers gisteren hoe Neil en Patrica een luxe leven leiden in het zonovergoten Gran Canaria. Sabine heeft vier kinderen en een budget van 110 euro per w...

liam payne

Voormalig One Direction-lid Liam Payne (31) overleden

okt 17, 8:25

Verdrietig nieuws. Liam Payne, oud lid van het populaire One Direction, is levenloos gevonden bij zijn hotel in het Argentijnse Buenos Aires. Dat melden meerdere media waarom de NOS. De zanger zou gev...

steenrijk straatarm1

Steenrijk, Straatarm-kijkers herkennen deelnemer en dat is een hele bekende

okt 16, 21:46

Woensdagavond is vaste prik voor een nieuwe uitzending van Steenrijk, Straatarm. Vanavond zagen we de gefortuneerde Neil en Patricia hun woning en budget een weekje ruilen met Sabine en haar kroost. K...