Landelijke pinstoring: niemand kan nu meer betalen

Nieuws
door Roland
donderdag, 16 mei 2024 om 20:26
pinbetaling
Het is momenteel he-le-maal mis in ons land. Er is namelijk een landelijke pinstoring aan de gang. En dat zorgt voor betalingen die mislukken. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland worden 30 tot 40 van ALLE pinbetalingen getroffen.

Grote storing

Het heeft niet te maken met geldautomaten. Daar kun je nog steeds geld opnemen. Wel is het hommeles in de winkels waar mensen proberen te betalen.
Wat er precies aan de hand is, is vooralsnog niet duidelijk. De woordvoerder denkt zelf dat het gaat om storing bij een tranactieverwerker. De zegsman heeft het over een ''grote storing'', en het is dus nog niet bekend hoe en wanneer het opgelost gaat worden.
Rond 18.00 uur begonnen de eerste problemen. Op X (Twitter) staan talloze reacties van woedende mensen die hun boodschappen niet kunnen betalen.
Volgens ene Marco Onyxheart is het wel heel toevallig dat de storing nu komt. Hij haalt het regeerakkoord zelfs bij de pinproblemen. Onderstaand nog veel meer reacties van boze mensen:

Contant geld

Tsja, en met storingen duikt altijd de eeuwenoude vraag weer op: waarom zou je in hemelsnaam een cashloze samenleving willen?
Contant geld is hartstikke belangrijk en is ALTIJD een uitkomst als een bank weer eens een storing heeft, of in dit geval wanneer het landelijk helemaal platligt. Het Nibud adviseert om altijd een bedrag van 50 euro in jouw woning te hebben. Voor noodgevallen.

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...