Een bizar verhaal uit Breda, waar een zoon zijn eigen vader voor de rechter heeft gesleept aangaande de erfenis die hij na het overlijden van zijn vader zal krijgen. Dat meldt De Telegraaf. Erfenis
Sinds het overlijden van zijn moeder, is de zoon bang dat zijn vader niets aan hem wil nalaten wanneer hij zal komen te overlijden.
De zoon is bang dat zijn vader de erfenis zal opmaken, maar de vader vindt juist dat zijn kind uit is op het snel verkrijgen van geld en sieraden. De twee praten erover in 2018 en de zoon krijgt dan van zijn vader te horen: ''Als jij niet gauw oppast, jongen. Dan verkoop ik mijn huis voor een habbekrats, zodat je nog niet een derde krijgt van alles.''
De vader besluit twee jaar later, in 2020, zijn woning inderdaad te verkopen. Hij krijgt er 160.000 euro voor, maar mag er tot zijn dood kostenloos in blijven wonen.
Niet blij
De zoon van de man is woest vanwege de verkoop. Hij vindt dat de woning minimaal 75.000 meer waard is en ziet dat als een duidelijk signaal dat zijn vader de erfenis wil opmaken.
De zoon besluit actie te ondernemen en laat voor 151.000 euro beslag leggen op de banktegoeden van zijn eigen vader.
En dan besluit de zoon ook nog naar de rechter in Breda te stappen. Hij eist betaling uit de nalatenschap van zijn moeder, omdat hij vindt dat zijn vader misbruik gemaakt heeft van zijn bevoegheid bij het beheer van het familievermogen.
Rechter doet uitspraak
De rechter gaat hier niet in mee. Er zijn geen signalen dat de vader de erfenis over de balk smijt. De man heeft daarnaast ook geen buitensporige uitgaven gedaan.
In het vonnis staat ook dat het onvoldoende is onderbouwd dat de woning van gedaagde voor een veel te laag bedrag is verkocht, gelet op het door hem bedongen levenslange recht van gratis bewoning.
Dat de zoon beslag heeft laten leggen op banktegoeden van zijn vader, kan volgens de rechter ook niet. Dit is alleen mogelijk in uitzonderlijke situaties.
De rechter heft het beslag per direct op. Zowel de zoon als zijn vader moeten allebei hun proceskosten betalen.