Meteorologen waarschuwen voor horrorstorm: Dit wordt er verwacht

Nieuws
door Roland
vrijdag, 05 juli 2024 om 8:47
harde wind op het strand
Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) heeft bedroevend nieuws voor ons. Morgen (zaterdag) zal het namelijk flink gaan stormen. Het weerinstituut neemt geen halve maatregelen en kondigt code geel af wegens extreem weer.

Stormachtig

Volgens de prognoses die er nu liggen, krijgen we 'een dikke windkracht 7' aan de kust. Robert de Vries, die het weer namens Hart van Nederland in de gaten houdt, verwacht erger.
Hij spreekt van mogelijk 'stormachtig' weer met windkracht 8. Maar dat is het niet het enige. We krijgen ook te maken met flinke buien en onweer.

Code geel

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland en Friesland. Ook de Waddeneilanden, de Waddenzee en het IJsselmeergebied krijgen die weercode.
De weerwaarschuwing geldt van 's-middags 12.00 uur tot en met 19.00 uur. Daarna is de kust weer veilig

Waarschuwing

Veel mensen vragen zich af wat code geel nu precies betekent. Op de website van het KNMI staat genoteerd dat er hierbij kans is op gevaarlijk weer.
Het is raadzaam om op te letten, vooral wanneer je onderweg bent. Bij zware windstoten kunnen fietsers, maar ook vrachtwagen en personenauto's met een aanhanger of caravan veel last ondervinden.
Ook bij buitenactiviteiten, denk aan watersport en evenementen, is er een verhoogde kans op ongelukken. Het kan zijn dat boomtakken afbreken, maar je dient ook waakzaam te zijn voor rondvliegende dakpannen. Tot slot is er kans op schade aan woningen en gebouwen.
Anyway, voordat je Showblad de schuld geeft, check onderstaande screenshot van de website van het KNMI:

NET BINNEN

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...

bastiaan

MAFS-Bastiaan deelt vreselijk verdriet: ''Het is niet anders''

jul 24, 11:11

Het zit niet mee voor Bastiaan, die je kunt kennen uit het meest recente seizoen van MAFS (Married at First Sight). Begin deze maand maakte hij wereldkundig een nieuwe vriendin te hebben, maar de roma...

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...