Meteorologen waarschuwen voor horrorstorm: Dit wordt er verwacht

Nieuws
door Roland
vrijdag, 05 juli 2024 om 8:47
harde wind op het strand
Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) heeft bedroevend nieuws voor ons. Morgen (zaterdag) zal het namelijk flink gaan stormen. Het weerinstituut neemt geen halve maatregelen en kondigt code geel af wegens extreem weer.

Stormachtig

Volgens de prognoses die er nu liggen, krijgen we 'een dikke windkracht 7' aan de kust. Robert de Vries, die het weer namens Hart van Nederland in de gaten houdt, verwacht erger.
Hij spreekt van mogelijk 'stormachtig' weer met windkracht 8. Maar dat is het niet het enige. We krijgen ook te maken met flinke buien en onweer.

Code geel

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland en Friesland. Ook de Waddeneilanden, de Waddenzee en het IJsselmeergebied krijgen die weercode.
De weerwaarschuwing geldt van 's-middags 12.00 uur tot en met 19.00 uur. Daarna is de kust weer veilig

Waarschuwing

Veel mensen vragen zich af wat code geel nu precies betekent. Op de website van het KNMI staat genoteerd dat er hierbij kans is op gevaarlijk weer.
Het is raadzaam om op te letten, vooral wanneer je onderweg bent. Bij zware windstoten kunnen fietsers, maar ook vrachtwagen en personenauto's met een aanhanger of caravan veel last ondervinden.
Ook bij buitenactiviteiten, denk aan watersport en evenementen, is er een verhoogde kans op ongelukken. Het kan zijn dat boomtakken afbreken, maar je dient ook waakzaam te zijn voor rondvliegende dakpannen. Tot slot is er kans op schade aan woningen en gebouwen.
Anyway, voordat je Showblad de schuld geeft, check onderstaande screenshot van de website van het KNMI:

NET BINNEN

bickel

Zoon Martijn Krabbé geeft langverwachte update over zijn vader

jul 08, 18:58

Martijn Krabbé deelde begin maart het verschrikkeljke nieuws dat hij ziek is. Aan Shownieuws vertelt zijn zoon Bickel nu hoe de medische stand van zaken is.De zoon van Martijn laat weten dat het ''naa...

onweer

Weeralarm van kracht: ''Noodweer op komst in het hele land''

jul 08, 17:14

Vandaag was in principe best een lekkere zomerse dag. In tegenstelling tot een aantal dagen geleden, was het met zo'n 25 graden prima vertoeven. Maar aan alles komt een einde; vanaf 17.00 geldt code g...

mark gillis

Peter Gillis komt met langverwachte update over Mark

jul 08, 16:22

Vorige week maakte Peter Gillis bekend dat zijn zoon Mark voor zijn leven vecht op de intensive care. Mark ligt inmiddels al negen dagen in het ziekenhuis, waar hij in kunstmatige coma was gebracht. P...

mark gillis

Peter Gillis reageert op bericht dat Mark het niet zal redden

jul 08, 10:23

Het gaat niet goed met Mark Gillis. De realityster en zoon van Peter Gillis ligt al een week in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Op internet circuleren echter heftige en onjuiste berichten...