Meteorologen wijzen op ijskoude winter in 2024: Dit staat ons te wachten

Nieuws
door Roland
vrijdag, 06 september 2024 om 20:04
pexels vika glitter 392079 1620653
Het is pas net september en vandaag was het weer aardig warm. Toch kijkt men in Duitsland alvast vooruit naar de winter van 2024/2025. Meerdere weermodellen melden een 'grote verandering'. En dat heeft met weerpatroon La Niña te maken.

El Niño en La Niña

El Niño en La Niña zijn krachtige weerpatronen die het klimaat wereldwijd beïnvloeden. In de afgelopen jaren kregen we te maken met El Niño.
Dat zorgde voor relatief warme winters en hete zonders in Europa. De afgelopen winterseizoenen waren over het algemeen ook vrij mild. De tegenhanger van El Niño is La Niña. Dat weerpatroon brengt juist veel koelere omstandigheden met zich mee.
De WMO (Wereld Meteorologische Organisatie) verklaart dat dit weerfenomeen zich elk moment kan voordoen. De kou komt dan vanuit het oosten Midden-Europa binnen. Dat kan leiden tot een erg vroeg begin van de winter met veel kans op sneeuw.

'Horrorwinter'

Volgens weerexperts kan er in de komende maanden 'een sterke La Niña-fase aanbreken. In Duistland wordt hier flink op gereageerd.
Het platform Das Wetter en nieuwswebsite Merkur spreken van een mogelijke 'horrorwinter'. De overgang van El Niño naar La Niña zou kunnen leiden tot extreme weersomstandigheden.
Het komt erop neer dat de temperatuur dan keihard gaat kelderen en dat we wellicht ook veel sneeuw krijgen gaan. Aan de andere kant: als La Niña op zich laat wachten, wordt het een milde en droge winter. Maar dat is dus niet de verwachting.

NET BINNEN

marcel bb

B&B-Marcel zwijgt niet meer: Hierom was hij niet bij de reünie

sep 16, 17:14

Nu het seizoen van B&B Vol Liefde er op zit en contracten zijn afgelopen, verdringen deelnemers elkaar zo'n beetje om hun verhaal te doen. Vandaag Marcel, die de aanval opent op de productie: ''Ze wil...

mikey

Stijgende verbazing om B&B-Mike: ''Ik word vader''

sep 16, 13:23

Voor de in het programma nogal labiel ogende Mike heeft B&B Vol Liefde geen nieuwe partner opgeleverd. Die heeft hij inmiddels wel gevonden, tot groot verdriet van Noor. Mike is tot over zijn oren ver...

harry

Harry zit al 35 jaar in de bijstand: ''Anderen werken voor mij''

sep 16, 11:39

Harry Plazier heeft een prachtig leven. De Rotterdammer teert al 35 jaar op de zak van anderen en kent geen enkele schaamte. Sterker nog, hij vindt het geweldig. ''Ik heb geen verplichtingen en heb vr...

els bb

B&B-Els heeft een nieuwe vriend (35) en die kennen we allemaal

sep 16, 11:08

Voor Els uit het populaire programma B&B Vol Liefde liep het avontuur niet zoals gehoopt. Ze had dolgraag het hart van Robert Jan veroverd, maar die koos uiteindelijk voor Suzanne. Toch hoeven we niet...