Monsterhitte maakt plaats voor noodweer: ''Spullen binnenzetten''

Nieuws
door Roland
donderdag, 27 juni 2024 om 9:43
onweer
Vandaag is de laatste dag van een serie snikhete zomerdagen. Het advies luidt dan ook om het er nog even flink van te nemen. Morgen daalt de temperatuur namelijk, en in het weekend krijgen we te maken met het tegenovergestelde van het weerbeeld van vandaag. Dat meldt Hart van Nederland.

Tropische hitte

Vandaag belooft een heerlijke warme dag te worden. De temperatuur schommelt rond de 28 graden en kan op sommige plekken zelfs boven de 30 graden uitkomen.
Het westelijke deel van Nederland krijgt een zuidwestenwind voor hun kiezen, waardoor de temperaturen iets lager uitkomen. Vanmiddag wordt het steeds meer bewolkt, waarbij het kan gaan regenen in het oosten. Door de wind, wordt het eindelijk overal iets koeler.

Weer vrijdag

Morgen wordt een minder fraaie dag in vergelijking met vandaag. De temperatuur zakt behoorlijk. Aan zee zal het niet warmer worden dan 20 graden.
In het binnenland komt dan zo'n 3 graden hoger uit. Gelukkig blijft het wel droog en wordt het ook behoorlijk zonnig.

Noodweer op zaterdag

In het weekend, wanneer de meeste mensen vrij zijn, begint het nog opperbest. Op zaterdagochtend schijnt de zon en in het oosten kan het kwik oplopen tot zo'n 25 graden.
Maar helaas zal dat van korte duur zijn. In de middag komen er namelijk flinke plensbuien en zwaar onweer aan. En die blijven hangen, want ook op zondag wordt het allerminst zonnig en gaat het regenen. De temperatuur is met 20 graden niet slecht.
Volgende week hoef je ook geen strandplannen te maken. Het wordt zeer wisselvallig. Op sommige momenten schijnt de zon even, waarna het weer gaan regenen.
Ook wordt het best frisjes voor de tijd van het jaar. Warmer dan 18 graden gaat het niet worden.

NET BINNEN

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...

bastiaan

MAFS-Bastiaan deelt vreselijk verdriet: ''Het is niet anders''

jul 24, 11:11

Het zit niet mee voor Bastiaan, die je kunt kennen uit het meest recente seizoen van MAFS (Married at First Sight). Begin deze maand maakte hij wereldkundig een nieuwe vriendin te hebben, maar de roma...

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...