Monsterhitte maakt plaats voor noodweer: ''Spullen binnenzetten''

Nieuws
door Roland
donderdag, 27 juni 2024 om 9:43
onweer
Vandaag is de laatste dag van een serie snikhete zomerdagen. Het advies luidt dan ook om het er nog even flink van te nemen. Morgen daalt de temperatuur namelijk, en in het weekend krijgen we te maken met het tegenovergestelde van het weerbeeld van vandaag. Dat meldt Hart van Nederland.

Tropische hitte

Vandaag belooft een heerlijke warme dag te worden. De temperatuur schommelt rond de 28 graden en kan op sommige plekken zelfs boven de 30 graden uitkomen.
Het westelijke deel van Nederland krijgt een zuidwestenwind voor hun kiezen, waardoor de temperaturen iets lager uitkomen. Vanmiddag wordt het steeds meer bewolkt, waarbij het kan gaan regenen in het oosten. Door de wind, wordt het eindelijk overal iets koeler.

Weer vrijdag

Morgen wordt een minder fraaie dag in vergelijking met vandaag. De temperatuur zakt behoorlijk. Aan zee zal het niet warmer worden dan 20 graden.
In het binnenland komt dan zo'n 3 graden hoger uit. Gelukkig blijft het wel droog en wordt het ook behoorlijk zonnig.

Noodweer op zaterdag

In het weekend, wanneer de meeste mensen vrij zijn, begint het nog opperbest. Op zaterdagochtend schijnt de zon en in het oosten kan het kwik oplopen tot zo'n 25 graden.
Maar helaas zal dat van korte duur zijn. In de middag komen er namelijk flinke plensbuien en zwaar onweer aan. En die blijven hangen, want ook op zondag wordt het allerminst zonnig en gaat het regenen. De temperatuur is met 20 graden niet slecht.
Volgende week hoef je ook geen strandplannen te maken. Het wordt zeer wisselvallig. Op sommige momenten schijnt de zon even, waarna het weer gaan regenen.
Ook wordt het best frisjes voor de tijd van het jaar. Warmer dan 18 graden gaat het niet worden.

NET BINNEN

xavi

UEFA geeft duidelijkheid over afgekeurde goal Xavi Simons

jun 29, 21:57

Veel Oranjefans hadden het idee dat het doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk ten onrechte afgekeurd is. Ook Ronald Koeman en een oud-topscheidsrechter vonden dat. De UEFA reageert nu op de besliss...

jantine en jeppe

MAFS-Jeppe en Jantine doen hun trouwringen af

jun 29, 21:22

Shownieuws en andere vaderlandse media zijn in rep en roer. MAFS-Jeppe en Jantine, het enige koppel uit het afgelopen seizoen van Married At First Sight, hebben hun trouwringen afgedaan. Wat is er aan...

donkere wolken

Noodweer wordt nog erger dan gedacht: hier gaat het straks los

jun 29, 20:10

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meetinstituut) gaf vanmorgen code geel af voor de provincie Limburg in verband met verwacht noodweer. Inmiddels zijn daar nog twee provincies bijgekomen. Hier lees je w...

depay

Depay verrast iedereen met nieuwe look: ''Dit slaat echt alles''

jun 29, 19:27

Memphis Depay is er weer in geslaagd de aandacht op zich te laten vestigen. De Oranje-international was al weken in de media vanwege zijn witte zweetband, en heeft nu besloten zijn kapsel (en de kleur...