Nietsontziend noodweer op komst: zo laat gaat het zwaar los bij jou

Nieuws
door Roland
donderdag, 02 mei 2024 om 12:12
micah tindell adoev qlas4 unsplash 1
Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) heeft code geel afgegeven in verband met het naderende noodweer vanmiddag. Er wordt zwaar onweer verwacht, maar ook hagel en ontzettend veel regen. En dit keer is het menens.

Code geel

Wie de lekkere temperaturen nog even in zich wil opnemen, kan het beste nu nog even naar buiten gaan. Het is namelijk aangenaam warm, waarbij het kwik kan oplopen tot wel 27 graden.
Heerlijk dus, maar later vandaag slaat het weer volledig om. Het KNMI meldt op haar website code geel voor in totaal zes provincies te hebben afgegeven. Het gaat om Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland, Utrecht en Zuid-Holland. Hier worden pittige weersomstandigheden verwacht.

'Waterbommen'

Meteoroloog Jordi Huirne laat weten dat inwoners rekening moeten houden met 'waterbommen'. Dat zijn dikke tropische buien, waarbij het uur lang kan gaan stortregenen.
Tegen Hart van Nederland zegt Huirne: ''Er zou zomaar eens in korte tijd 50 tot 70 millimeter regen kunnen vallen. Dat is net zoveel water als normaal in een hele maand valt.'' Het probleem in deze is dat het lastig is om te voorspellen waar ze precies gaan vallen.
''Het kan dat er in 1 keer veel water naar beneden komt, maar dat het in het dorp verderop droog is'', aldus de huismeteoroloog.

Zo laat gaat het los

Hart van Nederland heeft voor je uitgezocht hoe laat het waar precies losgaat. Die informatie nemen wij hier voor je over.
Limburg
Vanaf 17.00 uur barsten het onweer en de regenbuien los. Na 20.00 uur wordt het iets rustiger. Code geel is hier van kracht tussen 16.00 en 23.00 uur.
Noord-Brabant
De provincie Noord-Brabant ontkomt ook niet aan het noodweer. Ook hier worden waterbommen voorspeld en tussen 16.00 uur en 23.00 uur gaat het los.
Utrecht
In Utrecht gaat het bliksemen en regenen. Ook hier is code geel van kracht tussen 16.00 en 23.00 uur, aldus de specialisten van het KNMI.
Gelderland
In Gelderland start het onweer vanaf 16.00 uur. De grootste kans op waterbommen is op de Veluwe. Van 16.00 uur tot 23.00 geldt code geel.
Zeeland
Het onweer bereikt Zeeland pas rond 21.00 uur. Anders dan bij eerdergenoemde provincies, gaat het slechte weer hier door tot na middernacht. Code geel is van kracht van 21.00 tot 01.00 uur.
Zuid-Holland
Net als in Zeeland geldt code geel in Zuid-Holland ook tussen 21.00 en 01.00 uur. Een geluk bij een ongeluk is dat de buien tegen die tijd al aardig zijn afgezwakt.

NET BINNEN

pinpin

Pinstoring nog lang niet over? Dit is wat we weten

mei 16, 21:12

Nederland is momenteel getroffen door een immense pinstoring. Dat wisten we al, maar de meldingen over mislukte transacties blijven maar binnendruppelen. Op de site allestoringen.nl zijn inmiddels al...

pinbetaling

Landelijke pinstoring: niemand kan nu meer betalen

mei 16, 20:26

Het is momenteel he-le-maal mis in ons land. Er is namelijk een landelijke pinstoring aan de gang. En dat zorgt voor betalingen die mislukken. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland w...

willeke1

Willeke Alberti kan verdriet niet verwerken en neemt een besluit

mei 16, 19:07

Willeke Alberti gaat door een zeer heftige periode. In een tijdsbestek van amper twee maanden verloor ze eerst haar dochter Daniëlle van 't Schip, waarna ze ook nog eens afscheid moest nemen van haar...

ali b

Ali B vertelt na 2,5 jaar eindelijk wat hij drie vrouwen heeft aangedaan

mei 16, 18:43

Nog iets minder dan een maand en dan mag de voormalige knuffelmarokkaan Ali B (Ali Bouali) voor het hekje verschijnen. De rapper staat op 12 en 13 juni terecht wegens beschuldigingen van zedenfeiten m...