Noodweer op komst: Hier valt straks meer dan 100 mm regen

Nieuws
door Roland
donderdag, 12 september 2024 om 8:50
fietsen
Net als gisteren krijgen we ook vandaag te maken met typisch herfstweer. Er worden onweersbuien, hagel en veel regen verwacht. Heel veel regen. Op sommige plekken kunnen tunnels, kelders en tuinen volledig onder water komen te staan.

Weer vandaag

Vanochtend is het in het binnenland nog droog. Lokaal kan het nevelig of zelfs een beetje mistig worden. In de kustgebieden wordt men geteisterd door buien.
Tijdens die buien kan het onweren, hagelen en kan er veel regen in korte tijd vallen. In de loop van de ochtend trekken de buien verder landinwaarts. Boven land is de wind zwak tot matig, maar aan zee waait het matig tot vrij krachtig. Dat meldt Weeronline.

Code geel

In de ochtend valt het nog enigzins mee, maar voor vanmiddag wordt noodweer voorspeld. Het KNMI heeft om die reden code geel afgegeven voor een aantal provincies.
Het gaat om Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Ook het IJsselmeergebied en het op de Wadden kan het flink gaan spoken.
De temperaturen zijn niet om over naar huis te schrijven. Het wordt vandaag maximaal 15 graden, maar tijdens buien daalt het kwik naar zo'n 11 graden.

Wateroverlast

Volgens het KNMI en Weeronline kan op sommige plekken vandaag even regen vallen als er normaal gesproken in de hele maand september valt. Vooral in het westen van het land wordt de overlast mogelijk groot. Hier kan tot wel 100 millimeter regen vallen.
Hiermee bestaat de kans dat tunnels, kelders en tuinen volledig blank komen te staan. Pas laat in de avond is het ergste voorbij.

NET BINNEN

noor bb vol liefde

B&B-Noor zwijgt niet meer en reageert op vriendin van Mike

sep 17, 22:02

De reünieaflevering van B&B Vol Liefde was op zijn zachtst gezegd nogal spraakmakend te noemen. Mike kondigde doodleuk aan inmiddels een vriendin te hebben. Noor hoorde het met een betraand gezicht aa...

prinsessen

Jurk Alexia maakt veel los en kijkers zijn het allemaal met elkaar eens

sep 17, 20:50

Vandaag was het Prinsjesdag en dat betekent traditiegetrouw twee dingen: het oeverloze gewauwel uit de troonrede door Willem-Alexander en natuurlijk de verschijning van talloze hoedjes en opmerkelijke...

albert bb vol liefde

B&B-Albert om verbazingwekkende reden gedumpt

sep 17, 19:05

Albert was afgelopen seizoen te zien in B&B Vol Liefde en is nu een bekende Nederlander. De talkshows in ons land moeten natuurlijk gevuld worden, en dus was Albert gisteren te zien in Renze. Daar dee...

andre hazes

André Hazes maakt het officieel en gaat verder met een andere moeder

sep 17, 14:10

Groot feest in huize Hazes. Afgelopen weekend werd er een prachtig jubileum gevierd. Junior is namelijk al drie jaar clean en dat is een felicitatie waard. Zijn tante Els Hofland stond er op emotionel...