Weerwaarschuwing afgegeven: Noodweer verwacht

Nieuws
door Roland
dinsdag, 10 september 2024 om 9:06
pexels pixabay 268782 2
Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) geeft code geel af voor woensdag. Morgen wordt een zeer onstuimige dag. In elf van de twaalf provincies, Limburg uitgezonderd, worden onweersbuien, hagel, regen en felle windstoten verwacht.

Code geel

Vorige week werden de weersomstandigen voor deze week al redelijk somber ingeschat. En dat blijkt correct te zijn geweest,
Het begint morgen in de noordelijke helft van het land. Daar trekken onweersbuien het land binnen, waarbij het ook hard gaat waaien.
Het KNMI waarschuwt mensen die buitenactiviteiten gaan ondernemen. Ook automobilisten wordt gevraagd op te letten in het verkeer. Dit vanwege het feit dat het ook hard, maar vooral veel, gaat regenen. Plaatselijk wordt 40 tot 50 millimeter neerslag verwacht in korte tijd.
Aan het eind van de middag krijgen ook andere provincies te maken met deze weersomstandigheden. Pas in de avond nemen de buien in het oosten af.

Windstoten

Volgens het weerinstituut gaat het vooral hard waaien in de kustprovincies. Daar kan de wind snelheden tot wel 75 kilometer per uur bereiken. Ook kunnen er hagelstenen vallen die 1 tot 2 centimeter groot zijn.
knmi kaart

Weer vandaag

Vandaag is overigens ook niet al te best. Vanmiddag overheerst er bewolking en krijgen we te maken met een regengebied dat van west naar oost trekt.
Met name in de westelijke kustgebieden regent het straks flink door, maar ook het oosten kan zich nu opmaken voor veel neerslag. De wind trekt flink aan en ook vandaag kunnen we windstoten tot 75 kilometer per uur voor onze kiezen krijgen.
Warm wordt het ook al niet. Voor de regen is het een graad of 18, maar wanneer het hoost is dat nog slechts 15 graden.
Vanavond wordt kletsnat door langdurige regenval. Boven het zuidoosten van Nederland wordt dat het meest heftig. Hier kan tot wel 30 millimeter vallen. Een paraplu is dus bittere noodzaak wanneer je vanavond de deur uit gaat.

NET BINNEN

ww

Wout Weghorst haalt uit naar trainer: ''Daar baal ik van''

sep 19, 8:12

Wout Weghorst heeft gisteren zijn debuut gemaakt voor de club waarvan hij als klein jongetje een pyjama had. De boomlange spits kwam tegen laagvlieger Fortuna Sittard niet tot scoren, maar krijgt flin...

srsa

Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan helemaal los over arme moeder

sep 18, 21:02

Het is weer woensdag en dus stond er een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm op de planning. De aflevering van vanavond maakte onder kijkers veel los, en over een bepaalde deelnem...

jan bb vol liefde

B&B-Jan heeft een nieuwe vriendin: ''Ze wilde mijn nummer heel graag''

sep 18, 19:24

Voor de 74-jarige Jan eindigde B&B Vol Liefde uiteindelijk zonder Iris. De pensionado zit echter niet bij de pakken neer en is inmiddels vergevorderd met een andere vrouw. ''We hebben gebeld en binnen...

mike

B&B-deelneemster loopt bij psycholoog: ''Dit is wat Albert mij heeft aangedaan''

sep 18, 12:56

Het lijkt niet goed te gaan met Malgosia. De bekende Nederpool heeft een trauma opgelopen door Albert en heeft zich om die reden gemeld bij een psycholoog. ''Om alles te kunnen verwerken'', zo schrijf...