Vandaag tropische hitte, maar weerman komt met slecht nieuws

Nieuws
door Roland
zondag, 01 september 2024 om 11:53
ryoji iwata iev07y5uk3k unsplash
Het is vandaag 1 september en dat betekent dat de meteorologische herfst officieel is begonnen. Dit jaar gebeurt dat met ongewoon hoge temperaturen, waardoor het net lijkt alsof het hartje zomer is. Mogelijk sneuvelt er vandaag zelfs een datumrecord.

Datumrecord

Dat record staat momenteel op 28,4 graden Celcius. Dat betekent dat het vandaag dus warmer moet worden, wil het record eraan gaan.
Met de verwachte temperaturen ligt dat wel in de lijn der verwachting. Meteoroloog Robert de Vries van Hart van Nederland geeft aan dat er in het noorden van ons temperaturen van 25 tot 26 graden worden verwacht.
In het zuiden gaat dat nog verder oplopen. Inwoners mogen daar gaan genieten van temperaturen die tot wel 31 of 32 graden kunnen uitvallen. Er komt wel wat bewolking bij kijken, maar dat vermindert de warmte niet.

Wind

De wind speelt ook een significante rol in het weerbeeld van vandaag. Langs de kust en op de Waddeneilanden waait het krachtig met windkracht 5.
In het westen neemt de bewolking gedurende de dag toe. In het zuidwesten zou het vanmiddag kunnen gaan regenen.

Minder warm

Vandaag wordt dus een tropendag, maar voor de komende dagen is dat wel anders. Het wordt minder warm, al blijven de temperaturen bovengemiddeld voor begin september.
Als we de voorzichten mogen geloven, krijgen we dinsdag, woensdag en donderdag regen. Volgens Buienradar krijgt het binnenland zelfs te maken met onweersbuien.
Maar goed, vandaag geen monsterhitte dus. En de komende dagen gelukkig ook geen noodweer. Wij wensen je een prachtige zondag!

NET BINNEN

albert bb vol liefde

Grote verbazing: B&B-Albert blijkt getrouwd

sep 19, 19:54

Voor kasteeleigenaar Albert eindigde het avontuur in B&B Vol Liefde met een nieuwe vriendin. Joyce en hij zijn stapelgek op elkaar. Maar wat blijkt nu? Albert is, en was tijdens de opnamens van het pr...

feyenoord

Feyenoordfans koken over en wijzen allemaal naar één speler: ''Nooit meer opstellen''

sep 19, 19:19

Feyenoord speelt momenteel de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De Rotterdammers lopen achter de feiten aan en staan in de rust al met 0-4 achter. Fans laten via social media van zich...

elisabeth steenrijk

Steenrijk, Straatarm-kijkers herkennen arme moeder

sep 19, 11:25

De aflevering van Steenrijk, Straatarm heeft gisteravond een hoop losgemaakt bij kijkers. Hierbij werd de 'arme' moeder Elisabeth door veel kijkers verguisd. Een aantal kijkers vergeleek haar zelfs me...

nasrien

Bijstandsmoeder Nasrien wil meer geld: ''We krijgen veel te weinig''

sep 19, 11:21

De Rotterdamse Nasrien lijkt het vertrouwen in de politiek te zijn verloren. Premier Dick Schoof beloofde dat alle Nederlanders er volgend jaar op vooruit gaan, maar onder de streep gaat bijstandsmoed...