Noodweer op komst: ''Voorbereiden op het ergste''

Nieuws
door Roland
donderdag, 26 september 2024 om 9:16
pexels peter 267718 816033
De komende dagen wacht ons zeer onstuimig weer, waarbij bewolking en regen het weerbeeld domineren. De wind trekt flink aan en met name in de kustprovincies kan het flink losgaan. Alle reden voor het KNMI om code geel af te geven.
Vandaag wordt het regenachtig. De zon laat zich af en toe zien en koud gaat het niet worden. Met 20 graden is het zelfs best aangenaam.
Helaas gooit de wind roet in het eten. Het noordwesten kan zich daarnaast opmaken voor zware buien waarbij de kans bestaat dat het ook gaat onweren.

Code geel

De wind trekt flink aan. Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) heeft code geel afgegeven voor maar liefst vijf provincies. In Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland en Friesland worden windstoten tot wel 100 kilometer per uur verwacht. Hieronder zie je hoe laat het waar precies los gaat:
  • Flevoland: code geel van 02.00 uur tot vrijdag 18.00 uur
  • Friesland: code geel van 02.00 uur tot vrijdag 18.00 uur
  • IJsselmeergebied: code geel van 02.00 uur tot vrijdag 18.00 uur
  • Noord-Holland: code geel van 00.00 uur tot vrijdag 18.00 uur
  • Waddenzee: code geel van 02.00 uur tot vrijdag 18.00 uur
  • Waddeneilanden: code geel van 02.00 uur tot vrijdag 18.00 uur
  • Zeeland: code geel van 0.00 uur tot vrijdag 15.00 uur
  • Zuid-Holland: code geel van 00.00 uur tot vrijdag 18.00 uur

Rondvliegende voorwerpen

Code geel duurt dus nog tot morgen. Weerdiensten waarschuwen voor afbrekende boomtakken, maar wijzen ook op het gevaar van rondvliegende voorwerpen.
Het is dus een aanrader om je tuinset ofwel goed vast te zetten, of deze naar binnen te halen. Ook op de weg wordt opgeroepen waakzaam te zijn.
De kans bestaat dat wanneer het noodweer losbarst, men code geel opschaalt naar code oranje. Het belooft hoe dan ook te gaan spoken.
code geel

NET BINNEN

overval

Bejaarde (92) vrouw thuis overvallen: ''Vijf mannen in de slaapkamer''

sep 28, 21:44

Een schokkend bericht. In Heusden (Brabant) is een 92-jarige vrouw in haar eigen woning overvallen door vijf onbekende mannen. De politie is met spoed op zoek naar getuigen die hopelijk kunnen bijdrag...

brian priske 2

Feyenoordtrainer doet het ondenkbare na wedstrijd: ''Dit pikken wij niet''

sep 28, 20:59

Feyenoord heeft wederom een wanprestatie geleverd. Het elftal van Brian Priske wist op bezoek bij NEC, de nummer 13 (!) van de Eredivisie, niet te winnen. Fans van de Rotterdammers laten op social med...

chong

Nederlandse voetballer zakt in elkaar op het veld

sep 28, 20:13

Een verschrikkelijk moment bij de wedstrijd Plymouth Argyle tegen Luton Town, op het tweede niveau van Engeland. Na een botsing zakte de Nederlander Tatith Chong op het veld in elkaar. Vlak voor rust...

gers pardoel

Gers Pardoel mag zijn twee kinderen niet meer zien

sep 28, 13:31

Gers Pardoel moet op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. De zanger/rapper heeft zijn kinderen nu al een jaar niet gezien, en de rechter gaat beslissen of dat zo blijft, of dat hij zijn zoon e...