Opgelet: hier kun je vandaag en morgen naar het noorderlicht kijken

Nieuws
door Roland
maandag, 25 maart 2024 om 9:21
aurora
Liefhebbers van het noorderlicht kunnen hun hart ophalen. Volgens Weerplaza is dit natuurverschijnsel in de komende twee nachten boven Nederland waar te nemen. In dit artikel vertellen we je meer over wat je precies kunt verwachten.

Zonnevlam

Meteoroloog Wouter van Bernebeek, op X bekend als @stormchaser en werkzaam bij Weerplaza, meldt dat er een sterke zonnestorm gaande is op aarde, waardoor het magnetisch veld verstoord is.
Door deze gebeurtenis er is een kans dat het poollicht vanavond en morgen bij ons waar te nemen is. Helemaal zeker is dat nog niet. Hiervoor zullen we de aankomst van de zonnedeeltjes, die worden aangetrokken door een magnetisch veld, moeten afwachten.

Spannend

Enkele uren na aankomst geven die de mooiste kleuren. Als dat in Nederland tussen 18.00 uur en 23.00 uur is, zal het noorderlicht zich hier goed kunnen voordoen.
Helemaal zeker is het dus nog niet. En dan zijn er ook nog mogelijke spelbrekers, die luisteren naar de namen volle maan en bewolking. Wanneer het te licht is, is het noorderlicht niet of nauwelijks waar te nemen. Ook bij bewolking is dat het geval.
Volgens Weeronline blijft het vanavond en vannacht droog met opklaringen. Helaas trekken er 'zo nu en dan' enkele wolkenvelden over. Dat is voornamelijk aan de orde in het zuidwesten van Nederland. Het noordoosten kent daarentegen de meeste opklaringen.
Al met al worden het twee spannende dagen om het noorderlicht te kunnen zien. Wij gaan er in ieder geval goed voor zitten.

NET BINNEN

joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19
winter 4551699 1280

Gaat het volgende week echt sneeuwen? Dit kunnen we verwachten

apr 12, 10:40
jerneymafs

MAFS-Jerney deelt vreselijk verdriet: ''Het contrast is zo groot''

apr 12, 9:20
auto

Kinderen van topvoetballer Harry Kane betrokken bij zwaar auto-ongeluk

apr 12, 8:44