Scootterrijder negeert slagbomen en kan trein niet meer ontwijken

Nieuws
door Roland
zaterdag, 21 september 2024 om 10:26
trein
Een vedrietig bericht uit Amersfoort. Daar is gisteren een scooterbestuurder van pas 18 jaar om het leven gekomen bij een aanrijding met een trein. Volgens ProRail waren de slagbomen al naar beneden toen het voertuig de overweg op reed.

Slagbomen al naar beneden

De gebeurtenis vond gistermiddag rond 17.30 uur plaats op de beveiligde spoorwegovergang op de Soesterweg. De bestuurder van de scooter reed samen met een opzittende het spoor op, en kon de aanstormende trein niet meer ontwijken.
De bestuurder, een man van 18 jaar, is hierbij om het leven gekomen. De opzittende heeft het ongeval overleefd. Volgens Hart van Nederland is de scooter ruim 80(!) meter verderop terechtgekomen, wat een indicatie geeft van de impact van de botsing.
Prorail laat weten dat de betreffende overweg actief beveiligd is met licht, bellen en slagbomen. Ook weet het bedrijf dat de scooterrijder de overweg op reed toen de slagbomen al naar beneden waren.
Ook meldt Prorail dat veel mensen getuige zijn geweest van het moment dat de scootterrijder werd gegrepen door de trein.

Familie

Volgens een correspondent van Hart van Nederland liepen de emoties hoog op toen familie en vrienden van het slachtoffer zich verzamelden op de plek des onheils.
De politie moest met veel agenten ter plaatse komen, om de situatie onder controle te krijgen.

Nog een ongeval

Nauwelijks een week geleden ging het ook al mis. In Almelo negeerden twee mannen de slagbomen en zagen een tweede trein niet. Hierbij kwam een man van 31 jaar om het leven.
Beeld: Screenshot video Hart van Nederland

NET BINNEN

jerney kaagman

Vreselijk nieuws over Jerney Kaagman: ''Te ziek om te komen''

sep 21, 22:17

Zeer verdrietig nieuws over Jerney Kaagman (77). De oud Earth & Fire zangeres en jurylid van Idols is zo ziek, dat ze niet meer in staat is om een eerbetoon aan de band bij te wonen. Jerney lijdt net...

karin bloemen

Beste Zangers-kijkers gaan los: ''Echt om te kotsen''

sep 21, 21:29

Zaterdagavond en dus was het vanavond weer tijd voor Beste Zangers. Kijkers stemden weer massaal af op het muziekprogramma. Er werden weer prachtige nummers gezongen, maar thuis stoorden een aantal me...

albert

B&B-deelneemster zet intieme beelden van Albert online

sep 21, 20:08

Het seizoen van B&B Vol Liefde is afgelopen. En dat is maar goed ook want daarmee is ook de zwijgplicht van de deelnemers niet langer van kracht. Maar wat Malgosia nu deelt, gaat alle perken te buiten...

nicol kremers

Nicolleke vergroot voorgevel en deelt het resultaat

sep 21, 18:24

Nicol Kremers is natuurlijk bekend geworden doordat ze aanpapte met vakantieparkenbaas Peter Gillis. De 'realityster' verdient inmiddels de kost als OnlyFans-model, en laat nog wel eens iets verbouwen...