Slecht nieuws voor ING-klanten: ''Over 21 dagen kan dit niet meer''

Nieuws
door Roland
vrijdag, 09 augustus 2024 om 19:55
ing app
ING Bank voert een significante verandering door voor klanten die via hun mobiele telefoon betalen. Vanaf 1 september 2024 is het namelijk niet langer mogelijk om contactloos te betalen via de ING app. De enige optie die dan nog beschikbaar is, is Google Pay.

Contactloos Betalen

Als je als ING-klant via je mobiele telefoon in de app inlogt, heb je waarschijnlijk al een bericht hierover gezien. En zo niet, dan heb je onderstaande melding vandaag gezien:
Vanaf september 2024 stopt ING met de ING Mobiel Betalen-dienst.  Vanaf dat moment is het niet mogelijk om contactloos te betalen in winkels en andere locaties waar je normaal gesproken je telefoon voor zou gebruiken.
De optie om ING Mobiel Betalen te activeren is nu al niet meer beschikbaar. ING biedt Google Pay aan als enige alternatief.

Eenvoudiger Betalen

Op de ING-website staat vermeld dat betalen met een Android-telefoon binnenkort 'nog eenvoudiger' zal zijn met Google Pay.
"Met Google Pay betaal je nog sneller en eenvoudiger via je telefoon, met dezelfde veiligheid die je gewend bent," aldus ING.
Een bijkomend voordeel is dat je al je betaalpassen kunt beheren in Google Wallet. Dit betekent dat je naast je pinpas ook je creditcard kunt toevoegen.

Google Pay Instellen

Klanten zullen dus moeten overstappen naar Google Pay. ING geeft aan dat dit slechts twee minuten van je tijd kost.
Wat heb je nodig?
Een Android-telefoon met versie 8 of hoger en een NFC-chip. Om te controleren of jouw telefoon een NFC-chip heeft, ga je naar 'Instellingen' en vervolgens naar 'Verbonden apparaten'. Als je de optie 'NFC' ziet staan, dan is jouw toestel voorzien van de chip.
Schakel deze optie in om Google Pay te kunnen gebruiken. Zie je geen NFC-optie? Dan zul je niet met Google Pay kunnen betalen en heb je een nieuw toestel nodig.
Deel deze informatie om zoveel mogelijk mensen te informeren over deze verandering. In onderstaande video legt ING zelf uit hoe je Google Pay activeert:

NET BINNEN

elisabeth steenrijk

Steenrijk, Straatarm-kijkers herkennen arme moeder

sep 19, 11:25

De aflevering van Steenrijk, Straatarm heeft gisteravond een hoop losgemaakt bij kijkers. Hierbij werd de 'arme' moeder Elisabeth door veel kijkers verguisd. Een aantal kijkers vergeleek haar zelfs me...

nasrien

Bijstandsmoeder Nasrien wil meer geld: ''We krijgen veel te weinig''

sep 19, 11:21

De Rotterdamse Nasrien lijkt het vertrouwen in de politiek te zijn verloren. Premier Dick Schoof beloofde dat alle Nederlanders er volgend jaar op vooruit gaan, maar onder de streep gaat bijstandsmoed...

onweer

Zonnige dag vandaag, maar hier gaat het vanavond helemaal los

sep 19, 9:16

Vandaag kunnen we ons opmaken voor een zonnige dag waarbij de temperatuur ons niet in de steek laat. In de ochtend merken we hier vooralsnog weinig van, doordat bewolking overheerst. Later vandaag wor...

ww

Wout Weghorst haalt uit naar trainer: ''Daar baal ik van''

sep 19, 8:12

Wout Weghorst heeft gisteren zijn debuut gemaakt voor de club waarvan hij als klein jongetje een pyjama had. De boomlange spits kwam tegen laagvlieger Fortuna Sittard niet tot scoren, maar krijgt flin...