Tropische zomerdag, maar vanmiddag slaat het helemaal om

Nieuws
door Roland
zaterdag, 20 juli 2024 om 10:53
onweer
Het is vandaag een tropische zomerdag met temperaturen die uitkomen tussen de 28 en 33 graden. De zon gaat volop schijnen en op de meeste plaatsen blijft het droog. Toch gaat het vanmiddag los in vier provincies.

Weer vanochtend

In de ochtend hebben we kunnen genieten van het zonnetje. In het hele land is het droog gebleven en de temperatuur knalde omhoog.
Aan het eind van de ochtend was het overal tussen de 26 en 29 graden. De zuidoostelijke wind was zwak tot matig, waardoor het nog heter aanvoelde. Hartstikke lekker en de stranden liggen dan ook bezaaid met mensen.

Tropische hitte

Vanmiddag gaat de temperatuur nog verder omhoog. Volgens Weeronline gaat het zelfs om 'tropische waarden'. Het wordt 28 tot 33 graden, afhankelijk van waar je woont of bent.
Op de stranden is het heerlijk vertoeven. Er kan een lekker zeewindje de kop opsteken en de zonkracht is sterk. De UV-index komt uit op 6. Dat betekent dat je snel kunt verbranden en goed insmeren is dus een must.

Code geel

Aan het eind van de middag slaat het weer echt helemaal hem. Het KNMI heeft code geel afgegeven in vier provincies.
Het gaat om Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. Hier worden zware onweersbuien en ook zware windstoten verwacht. Om het nog erger te maken gaat het ook flink plenzen, waardoor er enorm veel water in korte tijd kan vallen.
Op sommige plekken kan het tot wolkbreuken komen en daarbij kan 20-40 millimeter regen vallen. Ook kunnen er hagelstenen van 1 tot 2 centimeter in doorsnede vallen.
De weerwaarschuwing geldt van 17.00 uur tot 00.00 uur.

NET BINNEN

mercedes

LLDL-kijkers herkennen kandidate en dat is een hele bekende

sep 06, 21:38

Lang Leve de Liefde is een leuk datingprogramma dat al inmiddels al een paar jaar op de buis is. Er doen vaak een hoop aparte typjes aan mee. Soms doen er echter ook mensen mee die ook in andere shows...

pexels vika glitter 392079 1620653

Meteorologen wijzen op ijskoude winter in 2024: Dit staat ons te wachten

sep 06, 20:04

Het is pas net september en vandaag was het weer aardig warm. Toch kijkt men in Duitsland alvast vooruit naar de winter van 2024/2025. Meerdere weermodellen melden een 'grote verandering'. En dat heef...

fatbikes

Strenge regels voor fatbikes: deze minimumleeftijd wordt ingevoerd

sep 06, 19:19

De politiek gaat actie ondernemen tegen de fatbike. Het heeft er alle schijn van dat er een leeftijdsgrens voor het rijden op een fatbike wordt ingesteld. En dat is nog niet alles. Ook komt er een hel...

pexels marta nogueira 589022975 17101919

MAFS-expert (43) dood gevonden in woning: ''Zo triest''

sep 06, 17:09

Een verdriet bericht. Voormalig Home and Away-acteur Jai Evans, die ook fungeerde als expert bij MAFS (Married At First Sight), is dood gevonden in zijn woning. Op het moment van schrijven is de oorza...