Vanmiddag snikheet, maar vanavond slaat het weer helemaal om: ''Noodweer''

Nieuws
door Roland
zaterdag, 29 juni 2024 om 9:02
onweer
Vandaag belooft een heerlijke zomerdag te worden, waarbij het zonnetje zich (door de sluierwolken heen) flink laat geleden. Hartstikke mooi natuurlijk, maar het KNMI waarschuwt Limburgers. In die provincie zal het vanavond flink gaan onweren.

Best warm

Vanmiddag loopt de temperatuur op tor meer dan 20 graden. Het meest warm wordt het in het oosten. Daar is een temperatuur van 28 graden goed mogelijk.
Aan de stranden is het iets koeler. Dat hebben we te danken aan de wind. Desalniettemin wordt het best lekker vertoeven.

Zwaar onweer

Hoe mooi het vandaag ook gaat worden: vanavond is andere koek. In de provincie Limburg kan het zeer zwaar gaan onweren. Het KNMI neemt geen halve maatregelen en heeft code geel uitgevaardigd. Dat komt doordat er ook hagel en regen wordt verwacht.
Bij de buien kan in enkele uren tijd mogelijk 30-50 mm vallen. Naast veel regen ìs ook hagel mogelijk tot 2 cm.
In de Achterhoek en Twente kan het vanavond en vannacht ook gaan regenen, maar daar hoeven inwoners zich weinig zorgen te maken.
Koud wordt het allerminst, met een graadje of 16.

Zomerdip

Vandaag en morgen zijn voorlopig even de laatste zonnige dagen. Vanaf maandag gaat het weer omslaan. Dan krijgen we, volgens oer-Hollands gebruik, weer bewolking, buien en lagere temperaturen. Aanstaande dinsdag wordt het zelfs maar 17 graden.
Onderstaande afbeelding is afkomstig van het KNMI:

NET BINNEN

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...

bastiaan

MAFS-Bastiaan deelt vreselijk verdriet: ''Het is niet anders''

jul 24, 11:11

Het zit niet mee voor Bastiaan, die je kunt kennen uit het meest recente seizoen van MAFS (Married at First Sight). Begin deze maand maakte hij wereldkundig een nieuwe vriendin te hebben, maar de roma...