Vanmiddag snikheet, maar vanavond slaat het weer helemaal om: ''Noodweer''

Nieuws
door Roland
zaterdag, 29 juni 2024 om 9:02
onweer
Vandaag belooft een heerlijke zomerdag te worden, waarbij het zonnetje zich (door de sluierwolken heen) flink laat geleden. Hartstikke mooi natuurlijk, maar het KNMI waarschuwt Limburgers. In die provincie zal het vanavond flink gaan onweren.

Best warm

Vanmiddag loopt de temperatuur op tor meer dan 20 graden. Het meest warm wordt het in het oosten. Daar is een temperatuur van 28 graden goed mogelijk.
Aan de stranden is het iets koeler. Dat hebben we te danken aan de wind. Desalniettemin wordt het best lekker vertoeven.

Zwaar onweer

Hoe mooi het vandaag ook gaat worden: vanavond is andere koek. In de provincie Limburg kan het zeer zwaar gaan onweren. Het KNMI neemt geen halve maatregelen en heeft code geel uitgevaardigd. Dat komt doordat er ook hagel en regen wordt verwacht.
Bij de buien kan in enkele uren tijd mogelijk 30-50 mm vallen. Naast veel regen ìs ook hagel mogelijk tot 2 cm.
In de Achterhoek en Twente kan het vanavond en vannacht ook gaan regenen, maar daar hoeven inwoners zich weinig zorgen te maken.
Koud wordt het allerminst, met een graadje of 16.

Zomerdip

Vandaag en morgen zijn voorlopig even de laatste zonnige dagen. Vanaf maandag gaat het weer omslaan. Dan krijgen we, volgens oer-Hollands gebruik, weer bewolking, buien en lagere temperaturen. Aanstaande dinsdag wordt het zelfs maar 17 graden.
Onderstaande afbeelding is afkomstig van het KNMI:

NET BINNEN

aran bade

Aran Bade eerlijk over onderzoek: Dit heeft de EBU echt gedaan

jul 01, 22:11

Aran Bade, die over het Songfestival banjerde en als een soort Saskia Belleman verslag deed van alles wat er gebeurde, is niet te spreken over het rapport dat de EBU vandaag op haar site heeft gepubli...

eva

OML-Eva deelt intens verdrietig nieuws: ''De hel''

jul 01, 21:11

Eva, die je kunt kennen van het televisieprogramma Over Mijn Lijk, is vrijwel altijd positief ingesteld. Maar vandaag laat ze haar kwetsbare kant zien via Instagram. In een zeer emotioneel bericht sch...

joost klein

EBU deelt eindelijk langverwacht rapport, fans gaan helemaal los

jul 01, 17:31

De European Broadcast Union (EBU) heeft zojuist het langverwachte rapport naar buiten gebracht. Fans waren hier ontzettend benieuwd naar, omdat de diskwalificatie van Joost Klein vermoedelijk ook aan...

louisa janssen

Louisa Janssen deelt vreselijk verdriet: ''Bouw op jezelf''

jul 01, 13:56

Louisa Janssen zit er helemaal doorheen. De realityster is erachter gekomen dat ze veel mensen om zich heen heeft, die van haar willen profiteren. In een post op Instagram deelt ze het vreselijke verd...