Waterkoude dag vandaag, vanmiddag noodweer op komst

Nieuws
door Roland
woensdag, 03 juli 2024 om 10:47
regen
Vandaag belooft een echte herfstdag te worden als we kijken naar de vooruitzichten. De temperatuur ligt laag voor de tijd van het jaar, en vanmiddag komt het met bakken uit de hemel. Meteoroloog Jordi Huirne vertelt wat jij niet wil horen.

Weer vanmiddag

In de ochtend is het allemaal nog wel te behappen. Het zonnetje laat zich in het oosten zien, maar vanuit het westen neemt de bewolking gestaag toe.
Volgens Huirne moeten we ons opmaken voor doffe ellende. ''We gaan echt donkere wolken zien en het gaat de komende uren flink regenen. Rond het middaguur is het overal kletsnat. Het gaat dan flink plenzen.'' Daar komt nog bij dat de temperatuur flink zakt.
Het wordt vandaag slechts 16 tot 18 graden, maar wie door de regen loopt zal aan den lijve ondervinden dat het veel kouder is, namelijk 15 graden.
Niet best allemaal. Normaal gesproken is het rond deze tijd van het jaar een graad of 22, maar daar blijven we dus flink onder.
Buienradar-meteoroloog Marjon de Hond spreekt zelfs van een 'dieptepunt' qua weersomstandigeden. Het is net alsof we weer in de herfst zitten.

Weer vanavond

Kunnen we vanavond dan verbetering verwachten? Niet bepaald. Op de meeste plekken blijft het dan droog, aangezien de bewolking wegtrekt richting het oosten.
Maar in de nacht gaat het wederom flink regenen, waarbij de temperatuur uit zal komen rond de 13 graden.

Weer deze week

Hoe ziet de rest van de week er eigenlijk uit? Vanaf morgen laat het zonnetje zich weer iets vaker zien, maar trekt de wind flink aan. Aan de kust wordt morgen windkracht 7 verwacht. De temperatuur is ook niet zo hoog.
Morgen wordt het zo'n 17 tot 20 graden, maar zien we ook veel bewolking. Het zit voorlopig dus allemaal niet bepaald mee.

NET BINNEN

theo tab 2wh869865gs unsplash 1

Zomerstorm raast over het land: dit staat ons straks te wachten

jul 06, 16:06

Het weerstation in IJmuiden heeft volgens Weeronline storm gemeld. ''Een uur lang werd windkracht 9 er gemeten, waarmee de eerste zomerstorm van dit jaar een feit is, ongeveer een jaar na zomerstorm P...

gorilla

Enorme ophef om feestwinkel die aap versiert met zweetband: ''Lijkt op Memphis''

jul 06, 14:58

Er is enorme ophef ontstaan over feestwinkel die al jaren een gorilla voor de deur heeft staan, en deze speciaal voor het EK versierd heeft met een oranje slinger en een zweetband met daarop nummer 10...

onweer

Weerwaarschuwing uitgebreid: hier gaat het straks helemaal los

jul 06, 9:02

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meetinstituut) heeft code geel uitgebreid naar meerdere provincies. De weerdienst waarschuwt voor zeer zware windstoten, die gepaard gaan met regen en onweer. En dus wo...

andre rieu

Concert Andre Rieu stilgelegd, publiek geschrokken

jul 05, 21:29

Tijdens het allereerste Vrijthofconcert van André Rieu, gisteren in het Limburgse Maastricht, is een vrouw in het publiek onwel geworden. Daarop besloot de beroemde violist het concert direct stil te...