Waterkoude dag vandaag, vanmiddag noodweer op komst

Nieuws
door Roland
woensdag, 03 juli 2024 om 10:47
regen
Vandaag belooft een echte herfstdag te worden als we kijken naar de vooruitzichten. De temperatuur ligt laag voor de tijd van het jaar, en vanmiddag komt het met bakken uit de hemel. Meteoroloog Jordi Huirne vertelt wat jij niet wil horen.

Weer vanmiddag

In de ochtend is het allemaal nog wel te behappen. Het zonnetje laat zich in het oosten zien, maar vanuit het westen neemt de bewolking gestaag toe.
Volgens Huirne moeten we ons opmaken voor doffe ellende. ''We gaan echt donkere wolken zien en het gaat de komende uren flink regenen. Rond het middaguur is het overal kletsnat. Het gaat dan flink plenzen.'' Daar komt nog bij dat de temperatuur flink zakt.
Het wordt vandaag slechts 16 tot 18 graden, maar wie door de regen loopt zal aan den lijve ondervinden dat het veel kouder is, namelijk 15 graden.
Niet best allemaal. Normaal gesproken is het rond deze tijd van het jaar een graad of 22, maar daar blijven we dus flink onder.
Buienradar-meteoroloog Marjon de Hond spreekt zelfs van een 'dieptepunt' qua weersomstandigeden. Het is net alsof we weer in de herfst zitten.

Weer vanavond

Kunnen we vanavond dan verbetering verwachten? Niet bepaald. Op de meeste plekken blijft het dan droog, aangezien de bewolking wegtrekt richting het oosten.
Maar in de nacht gaat het wederom flink regenen, waarbij de temperatuur uit zal komen rond de 13 graden.

Weer deze week

Hoe ziet de rest van de week er eigenlijk uit? Vanaf morgen laat het zonnetje zich weer iets vaker zien, maar trekt de wind flink aan. Aan de kust wordt morgen windkracht 7 verwacht. De temperatuur is ook niet zo hoog.
Morgen wordt het zo'n 17 tot 20 graden, maar zien we ook veel bewolking. Het zit voorlopig dus allemaal niet bepaald mee.

NET BINNEN

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...

bastiaan

MAFS-Bastiaan deelt vreselijk verdriet: ''Het is niet anders''

jul 24, 11:11

Het zit niet mee voor Bastiaan, die je kunt kennen uit het meest recente seizoen van MAFS (Married at First Sight). Begin deze maand maakte hij wereldkundig een nieuwe vriendin te hebben, maar de roma...

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...