Weeralarm uitgebreid: hier gaat het zo helemaal los

Nieuws
door Roland
vrijdag, 27 september 2024 om 8:34
flash 1156822 1280
Het is een aanrader om je vandaag dik aan te kleden als je de deur uitgaat. Een paraplu is daarnaast ook geen overbodige luxe. Het wordt vandaag namelijk een dag van uitersten. Storm Aitor arriveert zometeen en dat belooft heel heftig te gaan worden.

Windkracht 9

De mogelijkheid bestaat dat we vandaag officieel van een storm kunnen spreken. De voorwaarden hiervoor zijn dat het een paar uur achter elkaar gemiddeld windkracht 9 moet zijn.
Op het moment van schrijven gaat het in IJmuiden al flink tekeer. Ook in de kustprovincies trekt de wind al fors aan. Hier worden windstoten gemeten van 75 tot 100 kilometer per uur. En dat is nog slechts een voorproefje, want het kan nog stormachtiger gaan worden.

Code geel

Het KNMI heeft code geel uitgevaardigd voor in totaal vijf provincies. Het gaat om Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Zeeland.
Ook in het Wadden- en IJsselmeergebied wordt het flink oppassen. Hieronder je tot hoelaat code geel duurt in bovengenoemde provincies:
  • Friesland: van 07.00 tot 15.00 uur
  • Noord-Holland: van 07.00 tot 15.00 uur
  • Zuid-Holland: van 07.00 tot 15.00 uur
  • Flevoland: van 07.00 tot 15.00 uur
  • Zeeland: van 07.00 tot 15.00 uur
De grootste ellende wordt verwacht in Noord-Holland. Hier kan lokaal tot meer dan 50 millimeter regen gaan vallen.

Weekend

Het weekend ziet er vooralsnog een stuk rustiger uit. Morgen regent het op sommige plekken, maar de zon laat zich ook geregeld zien.
De temperatuur komt uit rond een graad of 15. In de nacht naar zondag wordt het waterkoud. De temperatuur daalt naar een graad of 2, waarmee er kans op vorst aan de grond is.
Zondag lijkt het helemaal droog te blijven, met flink wat zon en een temperatuur van zo'n 16 graden. Na het weekend keert het wisselvallige weer terug, met opnieuw regen en wind.

NET BINNEN

overval

Bejaarde (92) vrouw thuis overvallen: ''Vijf mannen in de slaapkamer''

sep 28, 21:44

Een schokkend bericht. In Heusden (Brabant) is een 92-jarige vrouw in haar eigen woning overvallen door vijf onbekende mannen. De politie is met spoed op zoek naar getuigen die hopelijk kunnen bijdrag...

brian priske 2

Feyenoordtrainer doet het ondenkbare na wedstrijd: ''Dit pikken wij niet''

sep 28, 20:59

Feyenoord heeft wederom een wanprestatie geleverd. Het elftal van Brian Priske wist op bezoek bij NEC, de nummer 13 (!) van de Eredivisie, niet te winnen. Fans van de Rotterdammers laten op social med...

chong

Nederlandse voetballer zakt in elkaar op het veld

sep 28, 20:13

Een verschrikkelijk moment bij de wedstrijd Plymouth Argyle tegen Luton Town, op het tweede niveau van Engeland. Na een botsing zakte de Nederlander Tatith Chong op het veld in elkaar. Vlak voor rust...

gers pardoel

Gers Pardoel mag zijn twee kinderen niet meer zien

sep 28, 13:31

Gers Pardoel moet op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. De zanger/rapper heeft zijn kinderen nu al een jaar niet gezien, en de rechter gaat beslissen of dat zo blijft, of dat hij zijn zoon e...