Weerman heeft slecht nieuws: ''Orkaan in aantocht''

Nieuws
door Roland
zondag, 06 oktober 2024 om 10:13
woman showing sadness lonely place
Vandaag belooft een rustige en ook vrij zonnige dag te worden, maar vanavond slaat het weer compleet om. Weerman Dennis Wilt voorspelt regen en wind.
De dag is frisjes begonnen, maar de temperatuur gaat al snel omhoog. Helaas trekken er vanuit het zuidwesten wolkenvelden het land binnen, waardoor het in Zeeland vanmiddag kan gaan regenen.
De wind trekt aan en in de kustprovincies en rond het IJsselmeer gaat het flink waaien. Koud wordt het niet met een graadje of 16. Tot zover overdag, want voor vanavond zien de voorspellingen er heel anders uit. Dan krijgen we te maken met meer regen.

Orkaan Kirk

Na het weekend trekken de buien weg richting het noorden. Morgen blijft het overwegend droog en ook de zon laat zich geregeld zien.
Volgens de weerman moeten we ons vooral niet rijk rekenen. ''Later op de dag komen er weer nieuwe wolken binnen vanuit het zuiden''. De wind gaat krachtig waaien en de temperatuur stijgt zowaar naar een graad of 19.
Dinsdag wordt hetzelfde weerbeeld verwacht. Lokaal gaat het regenen en de temperatuur komt niet lager uit dan 18 graden.
Daarna krijgen we te maken met de restanten van ex-orkaan Kirk, in de afgelopen dagen huis hield boven de Atlantische Oceaan. Kirk kan voor flink wat onstuimigheid gaan zorgen in de Benelux en bij ons gaat zich dat uiten in regen en wind.
Woensdag en donderdag wordt het bewolkt, regenachtig en krijgen we een stevige wind. Hoe zwaar het exact gaat worden blijft afwachten.

Het wordt heel interessant om te volgen wat orkaan Kirk de komende dagen gaat doen. De operationele run van ECMWF is nog vrij gematigd, maar als je door het ensemble scrollt zie je een aantal krankzinnige berekening zoals deze

Image
2
Reply

NET BINNEN

beste zangers

Voor dit bedrag kun je Tangarine uit Beste Zangers boeken

okt 06, 14:06

Tangarine zet zichzelf momenteel goed op de kaart. De twee broers doen mee aan het huidige seizoen van Beste Zangers en maken veel indruk. Maar wat kost het als je hen wil boeken? Spoiler: het tarief...

kristel k3

K3-Kristel in diepe rouw door verschrikkelijk verlies

okt 06, 13:41

Kristel, die je natuurlijk kunt kennen van de meidenband K3, heeft gisteren verschrikkelijk nieuws gedeeld op Instagram. De zangeres is een collega, die tevens een goede vriend van haar was verloren....

apenheul

Apenheul gooit prijzen omhoog: dit moet je nu voor een kind aftikken

okt 06, 12:36

Er is grote verontwaardiging ontstaan over de prijzen van het winter-evenement van dierenpark Apenheul. Op Facebook klagen mensen steen en been over de kosten, die als buitensporig hoog worden omschre...

mike

B&B-deelneemster gaat helemaal uit de kleren

okt 06, 9:28

B&B-deelneemster Malgosia blijft de gemoederen bezighouden. De Poolse realityster werd aan een zeer uitgebreid interview onderworpen in het radioprogramma DeepDive en doet daar een pikante onthulling....