Weerwaarschuwing van kracht: hier gaat het straks stormen

Nieuws
door Roland
zondag, 28 april 2024 om 10:12
dave hoefler ev1szu184zi unsplash
Goedemorgen! De weersverwachting van vandaag ziet er niet al te best uit. Volgens Weeronline krijgen we vanmiddag stormachtig weer, met zware windstoten. Het KNMI vaardigt om die reden code geel uit voor de provincie Noord-Holland en voor het Waddengebied.

Harde wind

We beginnen de dag met veel bewolking. In het noorden regent het, maar elders in het land is het droog en laat het zonnetje zich zien.
Met temperaturen van 14 tot 18 graden hebben we weinig te klagen, maar de stevige zuidwestenwind gooit flink roet in het eten. Daar heb je landinwaarts niet zoveel last van, maar aan de kust is dat andere koek. Vooral als je op de Wadden bent, of in delen van Zeeland.
In de loop van de middag draait de wind van zuid naar zuidwest. Vanaf dat moment wordt deze krachtiger en in het binnenland ga je dat dan ook merken. Aan zee gaat het dan ook nog flink tekeer, met windkracht 6 tot 7.

Code geel

In de provincie Noord-Holland en op de Waddeneilanden wordt het dan stormachtig. Het KNMI geeft code geel af wegens zware windstoten die snelheden van 80 kilometer per uur kunnen bereiken. Zorg dus dat je tuinsetje goed vaststaat.
In de loop van de avond neemt de wind weer af. Vannacht is het op de meeste plaatsen droog, waarbij het zelfs mooi gaat opklaren. Daar heb jij weinig aan, aangezien je dan slaapt. De temperaturen dalen naar 4 tot zo'n 8 graden.
knmi

Weer België

Bij onze geliefde zuiderburen is het weerbeeld nagenoeg gelijk.Het wordt wisselend bewolkt met enkele buitjes. Het waait vrij krachtig tot krachtig, waarbij rukwinden voorkomen van zo'n 75 kilometer per uur. Langs de kust is dat nog wat zwaarder.
Volgens het Belgische KMI kunnen hier, net zoals in Nederland, rukwinden voorkomen van 80 km/uur. Het KMI heeft voor het hele land code geel afgegeven.

NET BINNEN

olcay gulsen

Olcay Gulsen eindelijk eerlijk, maakt de echte reden van de breuk met Ruud bekend

mei 18, 20:50

Olcay Gulsen is inmiddels alweer een tijdje vrijgezel, sinds ze vorig jaar uit elkaar ging met radio-dj Ruud de Wild. Ze was bijna vier jaar met hem samen, maar heeft de reden van de breuk nooit onthu...

rob de nijs

Jet deelt ontroerend bericht over Rob de Nijs

mei 18, 20:34

Jet de Nijs heeft op Instagram voor huilende volgers gezorgd. De vrouw van Rob de Nijs heeft een foto van zichzelf met haar man gedeeld en heeft daar een erg ontroerende tekst bij geschreven. Mensen v...

markus spiske n tfau9gtf0 unsplash

Zoveel contant geld mag je in je woning bewaren

mei 18, 18:49

De discussie over het belang van contant geld is actueler dan ooit, nadat er in slechts twee dagen tijd twee keer een gigantische pinstoring is geweest. Wat veel mensen zich afvragen: hoeveel contant...

pinnen

Nieuwe pinstoring: Het hele betaalverkeer ligt plat

mei 18, 15:09

Het is momenteel weer helemaal mis in ons land. Nadat er afgelopen donderdagavond een pinstoring was, komen er nu weer meldingen binnen over problemen met pinbetalingen. Op de website allestoringen.nl...