Weerwaarschuwing van kracht: hier gaat het straks stormen

Nieuws
door Roland
zondag, 28 april 2024 om 10:12
dave hoefler ev1szu184zi unsplash
Goedemorgen! De weersverwachting van vandaag ziet er niet al te best uit. Volgens Weeronline krijgen we vanmiddag stormachtig weer, met zware windstoten. Het KNMI vaardigt om die reden code geel uit voor de provincie Noord-Holland en voor het Waddengebied.

Harde wind

We beginnen de dag met veel bewolking. In het noorden regent het, maar elders in het land is het droog en laat het zonnetje zich zien.
Met temperaturen van 14 tot 18 graden hebben we weinig te klagen, maar de stevige zuidwestenwind gooit flink roet in het eten. Daar heb je landinwaarts niet zoveel last van, maar aan de kust is dat andere koek. Vooral als je op de Wadden bent, of in delen van Zeeland.
In de loop van de middag draait de wind van zuid naar zuidwest. Vanaf dat moment wordt deze krachtiger en in het binnenland ga je dat dan ook merken. Aan zee gaat het dan ook nog flink tekeer, met windkracht 6 tot 7.

Code geel

In de provincie Noord-Holland en op de Waddeneilanden wordt het dan stormachtig. Het KNMI geeft code geel af wegens zware windstoten die snelheden van 80 kilometer per uur kunnen bereiken. Zorg dus dat je tuinsetje goed vaststaat.
In de loop van de avond neemt de wind weer af. Vannacht is het op de meeste plaatsen droog, waarbij het zelfs mooi gaat opklaren. Daar heb jij weinig aan, aangezien je dan slaapt. De temperaturen dalen naar 4 tot zo'n 8 graden.
knmi

Weer België

Bij onze geliefde zuiderburen is het weerbeeld nagenoeg gelijk.Het wordt wisselend bewolkt met enkele buitjes. Het waait vrij krachtig tot krachtig, waarbij rukwinden voorkomen van zo'n 75 kilometer per uur. Langs de kust is dat nog wat zwaarder.
Volgens het Belgische KMI kunnen hier, net zoals in Nederland, rukwinden voorkomen van 80 km/uur. Het KMI heeft voor het hele land code geel afgegeven.

NET BINNEN

frank visser

Mr. Frank Visser deelt vreselijk verdriet en verkeert in diepe rouw

mei 13, 11:23

Verdrietig nieuws voor Mr. Frank Visser. De alom geliefde televisierechter laat aan Talpa weten dat hij zijn vrouw Margot is verloren. De twee waren in totaal meer dan 45 jaar getrouwd.Vorig jaar kwam...

marco borsato

Marco Borsato heeft een nieuwe vriendin en dat is een hele bekende

mei 13, 10:52

Het lijkt hartstikke goed te gaan met Marco Borsato. De ooit zo geliefde, maar inmiddels verguisde zanger is afgelopen weekend gespot met een vrouw. Dat meldt het juicekanaal Reality.FBI, dat aansluit...

joost klein

Krant lekt nieuwe details: 'Dit is wat Joost Klein echt gedaan heeft'

mei 13, 9:37

De gemoederen rondom het Eurovisie Songfestival blijven de wereld bezig houden. Joost Klein mocht niet meedoen aan de finale, maar er is nog steeds niet duidelijk wat er gebeurd is. Een Zweedse krant...

eurovision

'Vakjury Eurovisie bedondert de boel, rommelt met punten'

mei 12, 21:25

De vakjury van het Eurovisie Songfestival ligt onder vuur en dat heeft alles te maken met de punten die zij hebben uitgedeeld. Daar lijkt een smerig politiek spelletje te zijn gespeeld. ''Ik denk dat...