Zomer keert weer terug: Tropische hitte op komst

Nieuws
door Roland
donderdag, 29 augustus 2024 om 13:06
zon
Na een heerlijk warme donderdag en een iets koelere vrijdag krijgen we aankomend weekend opnieuw te maken met warme temperaturen. Dat melden de weerdiensten KNMI en Weeronline. Vooral op zondag zal het flink zweten worden.

Weer vandaag

Vandaag kunnen we rekenen op zonnige perioden, die afgewisseld worden door wolkenvelden. Tot in de avond blijft het overal droog.
De temperaturen lopen vandaag nogal uiteen. In de westelijke provincies wordt het een graad of 21, 22. Maar als je in het oosten of in Limburg woont, kun je genieten van maximaal 29 graden. Opnieuw een mooie, warme dag dus.

Weer morgen

Vrijdag wordt het tijdelijk iets koeler. De wind blaast wolkenvelden over het land heen en de temperatuur zal maximaal uitkomen op een graad of 23.
Vanaf de namiddag kan het in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gaan regenen. In de avond gaat dat vrijwel zeker gebeuren. Weeronline voorspelt onweer en veel regen in korte tijd. Het voordeel is wel dat met de buien, wederom warme lucht het land in komt.

Weer weekend

Op zaterdag bestaan er grote temperatuurverschillen tussen het noorden het zuiden van Nederland. Zo wordt het op de Waddeneilanden niet warmer dan 17 of 18 graden. In Limburg wordt het met 27 graden maar liefst 10 graden warmer.
Helaas gaat het in de meest zuidelijke provincie van ons land in de avond regenen en onweren. Handig dus om rekening mee te houden als je van plan bent om te gaan barbequen.
Zondag wordt daarentegen een snikhete dag. Weeronline meldt dat het tropisch warm gaat worden. Het zuiden en het zuidoosten mag zich opmaken voor minimaal 30 graden.
Doordat er weinig wind staat, voelt het broeierig aan. Geniet er maar van, want zondagavond krijgen we helaas weer te maken met onweer.
weerbericht

NET BINNEN

baba vanga

Angstaanjagende voorspelling Baba Vanga: ''Dit jaar gaat het gebeuren''

sep 14, 9:26

De legendarische mysticus Baba Vanga was stekeblind, maar kon toch in de toekomst kijken. Hoewel ze al jaren geleden naar het hiernamaals is vertrokken, leven de voorspellingen van de Bulgaarse voort....

thijz

B&B-Mariël zwijgt niet meer: ''Dit heeft Thijz bij mij gedaan''

sep 14, 8:31

Mariël kwam vol verwachting naar de B&B van Thijz en was vastberaden hem voor zich te winnen. Totdat ze de campinghouder beter leerde kennen. Nu Mariël bepaalde zaken, zoals de 'zwijg-vrouw'-uitspraak...

kaars unsplash

Beroemde topsporter (29) plots overleden: ''Niet te bevatten''

sep 13, 21:46

Triest nieuws vanuit de sportwereld. Zojuist is bekend geworden dat de topsporter Michaela DePrince plots is overleden. De ballerina, die geboren werd in het Afrikaanse land Sierra Leone, is 29 jaar g...

jan dulles

Enorm moeilijke dag voor Jan Dulles en zijn gezin

sep 13, 20:14

Jan Dulles en zijn vrouw Caroline Mol hebben vandaag een zware dag gehad. Vandaag was het exact vier jaar geleden dat hun dochtertje Donna geboren werd. Het gezin heeft hier op een ontroerende manier...