Bi-zar: Dit moet je nu aftikken voor twee biertjes en twee kroketten op Schiphol

Opmerkelijk
door Roland
zaterdag, 23 maart 2024 om 20:37
kroketten en bier
Het leven in Nederland is voor veel mensen al onbetaalbaar. Er is steeds meer armoede en de kloof tussen arm en rijk wordt alleen maar groter. Maar dat je tegenwoordig bijna moet sparen om kroketten en bier op Schiphol aan te kunnen schaffen is wel heel schandalig.

Nederland peperduur

Dat het dagelijks leven steeds prijziger wordt staat als een paal boven water. Vroeger gooiden we bij wijze van gewoon in het winkelkarretje waar we trek in hadden. Tegenwoordig gaat dat niet meer. Veel mensen moeten zelfs keuzes maken.
En dan hebben we het nog maar niet over de kosten van je huis verwarmen, of je auto voltanken of de prijs van een pakje peuken (waar de overheid zich helemaal scheel aan verdient). Er zijn maar weinig zaken die nu nog betaalbaar zijn.
Zelfs een terrasje pakken loopt aardig in de papieren. Gemiddeld kost een glaasje geel goud nu 3,44 euro. En dan krijg je gewoon een fluitje. In een stadscentrum ligt die prijs vaak nog wat hoger. Drink je liever wijn? Dan moet je daar gemiddeld 4,96 euro per glas voor betalen.
Zelfs een kopje koffie kost nu gemiddeld 3,30 euro. En dan hebben we het niet over een cappuchino. Voor een beetje melk een een leuk figuurtje moet je nog meer betalen. Een stadscentrum is echter niet de duurste plek, want luchthaven Schiphol spant de kroon.

Twee kroketten en bier

Dat blijkt uit een bonnetje dat is ingestuurd door twee mannen die bij een doodeenvoudig tentje besloten om twee kroketten en twee biertjes te bestellen. Bij de gefrituurde snack zat ook een bruine boterham. Niet heel erg bijzonder zou je denken. De eigenaar van de eetgelegenheid kent echter geen schaamte en rekent gewoon de hoofdprijs:
Wat vind jij van deze prijzen? Laat het weten in de reacties op Facebook en deel dit bericht zodat meer mensen het kunnen lezen!

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19