Marc Overmars per direct uit functie gezet en geschorst

Opmerkelijk
door Roland
dinsdag, 09 januari 2024 om 21:00
marcovermars
Oud-Ajax viespeuk Marc Overmars is per direct uit zijn functie gezet en voor een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag. Dat laat zijn woordvoerder Frank Neervoort weten aan De Telegraaf. En dus kan hij de komende twaalf maanden niet werken voor zijn club Antwerp FC.

Marc Overmars geschorst

De man die het nodig vond om d*ckpics van zichzelf te sturen naar vrouwelijke Ajax-medewerkers heeft slechts een korte toelichting gekregen op zijn schorsing. Hij gaat zelf uit van een verbanning van tien maanden, omdat de ISR (Instituut Sportraad) in november vorig jaar uitspraak deed.
Morgen zal vermoedelijk een meer uitgebreide motivering op een website verschijnen. Het kamp Overmars wil daarop wachten voordat er een reactie volgt. De technisch directeur van Antwerp FC heeft de mogelijkheid om beroep aan te tekenen. Of hij dat ook gaat doen is de vraag. Een beetje zichzelf respecterend persoon met een ruggengraat draagt de consequenties van daden.

Vlucht naar België

Twee maanden geleden werd Overmars door de tuchtcommissie van het ISR voor twee jaar geschorst, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat had tot gevolg dat hij minimaal twaalf maanden geen functie mocht uitoefenen bij een een voetbalorganisatie in Nederland.
Maar d*ckpick-Marc zat op dat moment al maandenlang bij onze zuiderburen, waar zijn gedrag voor de directie van Antwerp blijkbaar helemaal geen probleem was (en is). In België werd hij op 21 maart 2022 gepresenteerd als de nieuwe technische man.

Straf internationaal overgenomen

De reglementen schrijven voor dat de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) de nationale uitspraak over moest dragen aan de FIFA. Overmars is niet in beroep gegaan tegen de straf in Nederland. De tuchtcommissie heeft dus nu besloten om de straf internationaal over te nemen.
Bij Antwerp FC wil men vooralsnog niet reageren op de situatie. Men wil de tijd nemen om de uitspraak goed te kunnen bestuderen.

NET BINNEN

ruud gullit

Ruud Gullit reageert: dit vindt hij van supporters die zich bruin schminken om op hem te lijken

jun 18, 21:21

In de afgelopen dagen is er veel te doen geweest over een paar Nederlandse voetbalfans die op de tribune zaten tijdens het EK-duel tussen Polen en Nederland. De supporters zaten verkleed als Ruud Gull...

louisa janssen

Louisa Janssen in diepe rouw: ''Plotseling overleden''

jun 18, 20:07

Louisa Janssen verkeert in een zwaar rouwproces. Nadat ze twee jaar geleden haar broertje al verloor, is ze nu wederom een familielid kwijtgeraakt. Haar oom is totaal onverwachts overleden, en op Inst...

reinier

Victor Reinier heeft een nieuwe vriendin, maar die is nog getrouwd

jun 18, 19:20

Victor Reinier lust er wel pap van. De acteur is nog niet officieel uit elkaar met Aimée Kiene, maar volgens Juicechannel zijn de twee al een tijdje niet meer samen. Reinier zou inmiddels een nieuwe v...

pexels toon de vos 11925052 6208447

Weeronline waarschuwt voor overstromingen: Hier gaat het straks gigantisch los

jun 18, 14:19

Vandaag is een kletsnatte dag, waarbij een intensief regengebied over ons land trekt. Naast veel neerslag, gaat het mogelijk ook fel onweren. Het zuidoosten van het land moet zich opmaken voor zwaar n...