Voetbalfans laaiend, gaan helemaal los over deze 3 Oranjefans

Opmerkelijk
door Roland
maandag, 17 juni 2024 om 13:34
ruud gullit
Nederland won gisteren 1-2 van Polen, maar op social media gaat het heel ergens anders over. Kijkers uit het buitenland reageren laaiend op drie Oranjefans die voor de dag kwamen als imitatie van Ruud Gullit. Op internet gaat het flink los.

Ruud Gullit-imitatie

Oranje mocht gisteren rekenen op de steun van tienduizenden fans. Onder hen waren een hoop supporters die voor de gelegenheid een rastapruik hadden opgezet.
Ook waren er veel fans die een t-shirt aangetrokken hadden waar de naam van de legendarische Ruud Gullit op de achterkant prijkte. Niets mis mee, zou je denken. Ruud heeft veel betekend voor ons voetbal en daarom zijn er veel fans die naar hem verwijzen.

Blackface!

De drie fans, die door de BBC in beeld werden gebracht, besloten een stapje verder te gaan. Ruud Gullit is niet blank, en dus besloten ze hun gezichten zwart te schminken.
Dat valt niet goed bij fans uit zowel het binnen- als het buitenland. Die reageren massaal en zijn geschokt door het feit dat hier een 'blackface-imitatie' wordt gedaan.
''De Nederlandse supporters hebben vandaag veel fantastisch kleuren naar Hamburg gebracht. Maar deze drie jongens hebben misschien de verkeerde inschatting gemaakt met hun eerbetoon aan Ruud'', schrijft iemand afkeurend.
''De pruik en het shirt waren duidelijk genoeg, maar nee'', zo reageert een Nederlandse gebruiker op X. Er zijn echter ook fans die racisme uit de hoge hoed toveren.

Poll

Wat vind jij van de ophef? Laat het weten in de reacties en delen maarrrrrrrr

Ah, Dutch sports fans at it again. Dickheads.

tariq panja
tariq panja
@tariqpanja

Dutch fans have brought a lot of fantastic colour to Hamburg today. These lads might have misjudged it a little with their homage to Ruud.

Image
0
Reply

I think you’d get nicked for this in an English stadium Sure baddiel knows the ins and outs

tariq panja
tariq panja
@tariqpanja

Dutch fans have brought a lot of fantastic colour to Hamburg today. These lads might have misjudged it a little with their homage to Ruud.

Image
3
Reply

NET BINNEN

iris

'B&B-Iris liegt over scheiding, ex-schoonfamilie vertelt hoe het echt zit

jul 19, 21:38

Iris uit B&B Vol Liefde 2024 ligt onder vuur. Haar ex-schoonfamilie is niet blij met de uitspraken die ze doet omtrent de scheiding met haar ex-man Hans. Iris zou de waarheid niet vertellen en zou zel...

eloise

Eloise liegt alles bij elkaar: ''Dit gelooft niemand.''

jul 19, 20:51

Eloise van Oranje roeptoetert overal en nergens dat ze het bekend zijn verschrikkelijk vindt. Maar in de tussentijd doet ze alles voor aandacht. Nu komt ze met een ongeloofwaardig verhaal, dat ze in d...

maan

Doek valt voor Maan: ''Dit is het einde van haar carrière''

jul 19, 20:00

Maan de Steenwinkel is een paar jaar enorm succesvol geweest. Tot een jaar geleden kwam elk lied dat ze uitbracht in de hitparade. Maar nu ziet Maan alle alarmbellen afgaan. ''Haar carrière is echt vo...

mark

Peter komt met zorgwekkende update over Mark

jul 19, 19:23

De familie Gillis heeft een zorgwekkende update gegeven over de situatie van Mark, die sinds eind vorige maand op de intensive care ligt. In het bericht wordt onder meer aangegeven dat de laatste dage...