Weerwaarschuwing uitgebreid: hier gaat het straks helemaal los

Opmerkelijk
door Roland
zaterdag, 06 juli 2024 om 9:02
onweer
Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meetinstituut) heeft code geel uitgebreid naar meerdere provincies. De weerdienst waarschuwt voor zeer zware windstoten, die gepaard gaan met regen en onweer. En dus wordt het oppassen geblazen.

Weer vanmorgen

In het zuidoosten van het land zijn vanochtend nog enkele opklaringen, maar vanuit het westen wordt het snel bewolkt. Aansluitend bereikt een stevige buienlijn de westkust.
Die trekt van het zuidwesten naar het noordoosten en dat heeft flinke plensbuien tot gevolg. Lokaal is het ook goed mogelijk dat dit gepaard zal gaan met heftig onweer. De wind is eerst nog matig tot vrij krachtig aan zee, maar wordt gedurende de ochtend steeds krachtiger.

Code geel

De zuidwestenwind wordt vanmiddag vrij krachtig boven land, en mogelijk hard tot stormachtig boven zee. Het KNMI vaardigde gisteren al code geel uit voor de provincies Noord-Holland en Friesland. Ook op de Wadden en het IJsselmeergebied is het oppassen geblazen.
Nu is code geel ook afgegeven voor Groningen, Zuid-Holland en Zeeland. De weerwaarschuwing is van kracht van 12.00 uur vanmiddag, tot 21.00 uur vanavond.
De wind kan snelheden bereiken van 75 tot 90 kilometer per uur. Op de Wadden is dat zelfs 100 kilometer per uur.
Het KNMI waarschuwt dat buitenactiveiten hinder kunnen ondervinden. Ook wordt deelnemers aan het verkeer geadviseerd om voorzichtig te zijn op de weg.
We sluiten af met de temperaturen. Warm wordt het zeker niet. In het noordwesten kun je rekenen op zo'n 16 tot 17 graden. In het zuidoosten en het oosten is dat zo'n 21 graden.
geel1

NET BINNEN

jelmont

B&B-eigenaar loog over verleden, zender begint groot onderzoek

jul 24, 22:20

B&B Vol Liefde is de nummer één trending op X. Het programma is razend populair in Nederland. Bij onze zuiderburen scoort B&B Zoekt Lief op hetzelfde moment ook goed. Daar is één deelnemer, die flink...

albert

B&B-Albert reageert op de kritiek die hij krijgt en is duidelijk over wat hij zoekt

jul 24, 20:03

B&B Vol Liefde-Albert werd gisteren compleet afgemaakt op social media door wat ongemakkelijke momenten met Marijke. Hoe denkt de kasteelheer zelf eigenlijk over de aandacht die hij krijgt? En wat zoe...

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...