SBS 6 gaat een goedkope kerstmis tegemoet zien. De televisiezender gaat namelijk op de eerste dag van Kerst een 4 uur lang haardvuur programma uitzenden, dit met achtergrondmuziek van Sky Radio.

Paniek in de tent?

Waarom ze dit doen blijft grotendeels onduidelijk. “Dit jaar op Eerste Kerstdag voor één keer geen televisieprogramma’s en reclameblokken op SBS 6. De feestdagen zijn bij uitstek het moment om tijd met elkaar door te brengen,” was de reactie.

Of SBS dit alleen maar doet om de focus op ieder zijn of haar naasten te leggen? Dat is wat ze zelf zeggen: “Voor één avond in het jaar vraagt SBS 6, de zender die thuis is in elke Nederlandse straat, om meer focus op naasten te leggen in plaats van de televisie.”

BEKIJK OOK:  Prinses Beatrix was niet blij met het optreden van Eloise in Jachtseizoen

Tv-directeur Marco Louwerens blijft in ieder geval positief gestemd: “Wij maken televisie, iedere dag weer. Met passie en plezier proberen we te vermaken, informeren, verwonderen en verbinden. Of het nu Chateau Meiland betreft, Hart van Nederland, Marble Mania of Lang Leve de Liefde.”

Afsluiting

Misschien is het haardvuur ook wel een manier om afscheid te nemen van een aantal mislukte formats. Neem bijvoorbeeld de dansmarathon, of ieder programma met Gordon.


Like it? Share with your friends!