Zeljko Petrovic, de opvolger van Dick Advocaat als bondcoach van Irak, heeft een spannende debuutwedstrijd tegen Oman achter de rug. Tijdens een strafschop rende hij het veld op, omdat hij het er niet mee eens was dat Aymen Hussain de penalty zou nemen. Hij wees daarom Hasan Abdulkareem aan als persoon die de penalty zou nemen.

Meer vertrouwen in Abdulkareem

Het voorval vond plaats nadat Hussain de penalty in eerste instantie al had gemist, maar de penalty opnieuw genomen moest worden. De VAR gaf namelijk aan dat de keeper te vroeg de lijn had verlaten. Petrovic rende het veld op om te verhinderen dat Hussain de penalty opnieuw zou nemen. Hij had meer vertrouwen in Abdulkareem.

BEKIJK OOK:  Bridget Maasland beschuldigd John de Mol ervan dat hij afwist van wangedrag The Voice of Holland

Petrovic werd door zijn eigen spelers teruggebracht naar de zijlijn

Nadat Petrovic het veld op rende, namen een aantal spelers van hun eigen team hem weer mee naar de zijlijn. Abdulkareem is echter wel degene die de strafschop heeft genomen. Uiteindelijk heeft Petrovic nog wel zijn excuses aangeboden aan Petrovic voor zijn manier van handelen. De penalty van Abdulkareem heeft overigens wel tot de gelijkmaker geleid.