samantha steenwijk
BNers

Samantha Steenwijk verdedigt Jeroen Rietbergen bij RTL Boulevard – “lijkt me allemaal heel sterk”

Samantha Steenwijk krijgt de wind van voren bij televisie-kijkend Nederland: “Mensen zoals zij zijn onderdeel van het probleem!” Wordt er onder andere gezegd na haar uitspraken bij RTL Boulevard.

Machtsmisbruik

Tim Hofman kan in dit verhaal gezien worden als klokkenluider. Hij ontdekte dat er al jarenlang grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik plaatsvind bij The Voice of Holland. Eerder bekende Jeroen Rietbergen al dat hij schuldig is. Tegen Ali B is momenteel aangifte gedaan. Alle presentatoren houden echter hun lippen stijf op elkaar. Ze zeggen allemaal dat ze nooit iets hebben gemerkt van al het wangedrag. Opmerkelijk, aangezien Rietbergen heeft bekend dat hij jaren geleden al op de vingers is getikt.

Samantha Steenwijk

Samantha Steenwijk is het hier helemaal niet mee eens. Hoewel het voor het verhaal niks uitmaakt, vindt Samantha Jeroen ‘een topper en een retegoede muzikant.” Ook zei ze: “Ik heb dit dus totaal niet meegemaakt. Ik heb wel verhalen gehoord, natuurlijk, maar niet van de hoed en de rand.”

“Het was: Die persoon met die kandidaat, of weet ik veel, of dat er inderdaad een belofte tegenover stond van: ‘Dan kun je een ronde verder komen.’ Weet ik veel. Het was misschien ook gewoon omdat een kandidaat het interessant vindt om met een artiest naar bed te gaan, want dat hebben we natuurlijk ook heel vaak. De verhalen zijn er natuurlijk ook van de secretaresse met de directeur.”

Keiharde kritiek

Maar dat ging er bij veel kijkers absoluut niet in. Volgens hun bagatelliseert Steenwijk de rel, zeker omdat ze (in haar eigen woorden) ook bekend was met de misdragingen: “Als Samantha Steenwijk de verhalen wel heeft gehoord, waarom trek je je bek dan niet los? Normaal kun je je scheur ook opengooien.”

“Mensen als Samantha Steenwijk zijn onderdeel van het probleem. Het is wel duidelijk wie haar broodheer is”, zegt Marianne. En Hans: “Samantha Steenwijk vindt dat de Voice geblamed word… Veel dommer zijn ze er niet!”