De verhalen rondom The Voice of Holland blijven maar komen. Zo beëindigde Linda de Mol al haar relatie met Jeroen Rietbergen. Om het voor hem nog erger te maken, schoven gister twee slachtoffer van hem aan bij Beau.

Oud kandidaten

Het gaat hier om Nienke Wijnhoven en Kirsten Berkx. Beiden hebben ze te maken gehad met het seksistische gedrag van Rietbergen. Met hun verhaal willen ze steun bieden aan alle andere slachtoffers van de oud-bandleider.

Volgens Kirsten is het onzin dat Jeroen het licht zou hebben gezien nadat hij op de vingers was getikt: “Hij zegt op een gegeven moment: ‘Ik ben in therapie gegaan.’ Dat was dan het moment in 2016. En dan vind ik het toch grappig dat ik hier uit 2017 en Nienke hier uit 2018 zit.”

Het verhaal van Kirsten is in de afgelopen dagen al veelvuldig over geschreven: “Ik liep over de gang en hij loopt achter mij en hij zegt: ‘Wat heb jij een geil broekje aan.’ Jij hebt als man het recht niet om zoiets tegen een meisje, ongeacht haar leeftijd, te zeggen.”

BEKIJK OOK:  Spreken John en Johnny de Mol elkaar tegen? Angela de Jong denkt van wel

Het verhaal van Nienke echter is weer anders: “Er was ook een situatie dat hij zei: ‘We hebben hier boven allemaal studio’s.’ Je bent in hart en ziel muzikant en je denkt: leuk, ik maak ook eigen werk en ben wel benieuwd hoe het eruitziet.”

“Er is op dat moment een verkeerde communicatie geweest, heb ik mezelf altijd gezegd, terwijl je jezelf natuurlijk nooit de schuld moet geven. En dat hij wel even ging voelen. En dat ja… Dat. Op dat moment schrik je. Tegelijkertijd denk je: heb ik dan toch per ongeluk een signaal gegeven?”

In tranen

En vanaf dat moment komen de tranen bij de dames: “Ik ben zo boos! Het is niet jouw schuld! Ik wil helemaal niet huilen. Het is vier jaar geleden.”

BEKIJK OOK:  Betrapt: André en Monique zijn samen op vakantie geweest

Maar ook Ali B krijgt het flink te verduren: “Ik heb één situatie met Ali gehad in het seizoen na mij, seizoen negen, toen ik mijn zusje meenam naar de liveshows. Ik dacht: dan blijven we daar slapen in het hotel, hetzelfde hotel als waar ik het jaar ervoor sliep. We gingen met alle finalisten terug naar het hotel.”

“Toen ging Ali nog pizza bestellen wat superleuk en te gek is en lief, maar dan komt er zo’n moment dat je toch een discussie krijgt. Hij begon tegen mij van: ‘Jij was toch die onzekere toen?’ Toen zei m’n zusje, want die heeft iets meer pit dan ik: ‘Ja, eh, waar bemoei jij je mee? Wat is dat voor iets geks? We zijn nu gewoon gezellig aan het kletsen.’”

“Toen zei Ali tegen mijn zusje, die toen 15 was: ‘Jij moet gewoon je fucking bek houden, kutwijf.’”


Like it? Share with your friends!