FIFA lanceert per volgende maand de roze kaart: dit betekent het

Sport
door Roland
donderdag, 23 mei 2024 om 9:06
roze kaart
Voor voetbalfans wordt het opletten geblazen. Vanaf volgende maand zal een nieuwe kleur kaart namelijk zijn intrede maken in het populaire spelletje. Het gaat om de roze kaart. In dit artikel vertellen we je exact wat hier de bedoeling van is.

Roze kaart

Zoals je weet zijn er in het voetbal slechts twee kaarten, namelijk geel en rood. En nu wordt er dus een derde kleur kaart aan toegevoegd.
Op de aankomende Copa América zal de roze kaart voor het eerst te zien zijn. Wanneer een arbiter die trekt, betekent dit dat trainers een extra wissel mogen toepassen wanneer een speler een hoofdblessure opgelopen heeft.
Sinds de coronaperiode mogen trainers vijfmaal wisselen per wedstrijd. Dat wordt nu dus zes keer wanneer er een speler een hoofdblessure oploopt.
Wanneer een scheidsrechter een roze kaart trekt, mag er dus een extra wissel plaatsvinden. FIFA heeft als doel om hiermee spelers extra te beschermen. Als een trainer gebruik wil maken van deze mogelijkheid, moeten ze de arbitrage hiervan op de hoogte stellen. De geblesseerde speler moet dan overigens ook naar de kleedkamer.

Rapport

Zoals bekend zijn Zuid-Amerikaanse voetballers vaak toneelspelers, die bij het minste of geringste kermend naar het gras gaan, om binnen 20 seconden weer op te staan.
De FIFA heeft de nieuwe regel daarom waterdicht gemaakt. Binnen 24 uur nadat de roze kaart getrokken is, zal de medische staf een formulier moeten ondertekenen waarop staat welke blessure de speler heeft opgelopen.
Dit om frauduleus gebruik te voorkomen. Nu kun je dat helaas toch niet altijd tegengaan, maar de bedoelingen zijn in ieder geval goed.
Vanaf 21 juni zal de roze kaart dus voor het eerst te zien zijn op het veld. Althans, liever niet want dat zou dus betekenen dat een speler een hoofdblessure heeft opgelopen. Maar vanaf die datum kunnen ze wel getrokken worden.
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties en tag een voetbalfan!

🚨BREAKING: The #Conmebol announced a new rule that will be applied in the Copa America. If a team uses all five substitutes and one of its players suffers from a concussion, it can make a sixth substitute. In this case, the referee will show the pink card to inform the crowd.

Image
3
Reply

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...