Flinke opschudding over Sifan Hassan: ''Dit kan niet''

Sport
door Roland
maandag, 12 augustus 2024 om 20:20
sifan hassan
Sifan Hassan won gisteren goud op de Olympische Spelen. Deze prestatie van formaat werd met gejuich in het hele land ontvangen. Toch? Blijkbaar niet, want op social media wordt Hassan inmiddels beschimpt. De reden hiervoor is nogal zielig.

Sifan Hassan Olympische Spelen

Hassan (31) heeft het heel goed gedaan bij Olympische Spelen in Parijs. De atlete won tweemaal een bronzen medaille (op de 5.000 en 10.000 meter).
Het hoogtepunt vond gisterochtend plaats. Na een zenuwslopende race schreef ze de marathon op haar naam. In een van de laatste bochten haalde ze Tigst Assefa uit Ethiopië in. Assefa vond dat onreglementair en diende een (kansloos) protest in.
Kort nadat Hassan finishte, stroomden de lyrische reacties binnen. Ook een hoop bekende Nederlanders lieten van zich horen.
Onder meer acteur Frank Lammers en PVV-leider Geert Wilders klommen in de pen om Hassan te feliciteren met haar schitterende prestatie.

Ophef bij huldiging

Tot dusver louter positiviteit. Hassan vierde haar triomf echter met hoofddoek op. En dat is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten.
Op X (Twitter) werd massaal gereageerd op de hoofddoek. Mensen vinden het blijkbaar nodig om de afkomst van Hassan te benoemen, terwijl ook haar Nederlanderschap in twijfel wordt getrokken. Erg jammer, want dit icoon verdient dat niet.
Onderstaand een selectie van de drek die Hassan over zich heen krijgt. Enkel omdat ze een hoofddoek droeg.

Wilders

Zoals eerder aangegeven feliciteerde ook Geert Wilders Sifan Hassan met haar winst. Ook daar is nu wat ophef over ontstaan.
Onder het bericht van de PVV'er schrijven sommige mensen het 'hypocriet' van de blonde leider te vinden dat hij Sifan feliciteert.
Iemand schrijft: ''Terwijl u voor een kabinet en partij staat dat indruist tegen alles waar Hassan voor staat. Heeft u geen schaamte?"
Onderstaand overigens de reactie van Hassan zelf over hoe ze de Spelen heeft beleefd. Ze is vooral dankbaar. Laat een lieve reactie voor haar achter in de comments.

NET BINNEN

noor bb vol liefde

B&B-Noor zwijgt niet meer en reageert op vriendin van Mike

sep 17, 22:02

De reünieaflevering van B&B Vol Liefde was op zijn zachtst gezegd nogal spraakmakend te noemen. Mike kondigde doodleuk aan inmiddels een vriendin te hebben. Noor hoorde het met een betraand gezicht aa...

prinsessen

Jurk Alexia maakt veel los en kijkers zijn het allemaal met elkaar eens

sep 17, 20:50

Vandaag was het Prinsjesdag en dat betekent traditiegetrouw twee dingen: het oeverloze gewauwel uit de troonrede door Willem-Alexander en natuurlijk de verschijning van talloze hoedjes en opmerkelijke...

albert bb vol liefde

B&B-Albert om verbazingwekkende reden gedumpt

sep 17, 19:05

Albert was afgelopen seizoen te zien in B&B Vol Liefde en is nu een bekende Nederlander. De talkshows in ons land moeten natuurlijk gevuld worden, en dus was Albert gisteren te zien in Renze. Daar dee...

andre hazes

André Hazes maakt het officieel en gaat verder met een andere moeder

sep 17, 14:10

Groot feest in huize Hazes. Afgelopen weekend werd er een prachtig jubileum gevierd. Junior is namelijk al drie jaar clean en dat is een felicitatie waard. Zijn tante Els Hofland stond er op emotionel...