'John van 't Schip moet vertrekken na schandalige vertoning'

Sport
door Roland
donderdag, 14 maart 2024 om 22:59
johnvantschip
Ajax is er niet in geslaagd om door te gaan in de Conference League. Op bezoek bij Aston Villa werden de Amsterdammers vernederd. Met een 4-0 eindstand kwam de equipe van John van 't Schip er eigenlijk nog genadig vanaf. Op social media is men klaar met de trainer. Veel fans willen dat hij ontslagen wordt. En het liefst vandaag nog.

Ajax uit Europa

Ajax maakt geen lekker seizoen door. Nadat Sven Mislintat een elftal miskopen naar de hoofdstad haalde, dacht men aanvankelijk dat Maurice Steijn de schuldige was van de slechte prestaties. Zijn opvolger John van 't Schip bakt er echter net zo weinig van.
Vorige week speelde Ajax nog verdienstelijk met 0-0 gelijk tegen de nummer vier uit de Premier League. Fans grepen die stohalm en hoopten dat de ploeg vanavond af kon rekenen met het team van coach Unai Emery, die de Europa League al meermaals won.

'Tactisch onbenul'

Dat bleek niet het geval. Ajax kwam tot geen enkel schot op doel (kans van Brobbey werd niet als doelpoging genoteerd) en werd aan alle kanten voorbijgelopen. In de studio weten Dick Advocaat en Wim Kieft niet wat ze meemaken. Maar ook online gaat het flink los. Fans noemen Van 't Schip een 'tactisch onbenul'.
Steeds meer fans roepen om een vroegtijdig vertrek van de trainer, die in een moeilijke familiesituatie besloot om in te stappen als interimcoach. Wellicht had hij dat beter niet kunnen doen. Aan dit elftal valt geen eer meer te behalen.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

De club is op schandalige wijze uit Europa geknikkerd, werd eerder al door amateurs uit de beker gegooid en vecht in de Eredivisie om een plek in de play-offs voor Europees voetbal.

Poll

Van t schip is vast een hele aardige meneer, maar niet een Ajax trainer! Afgelopen trainers met Heitinga, Schreuder, Steijn en nu Van t schip zijn overal al mislukt of onervaren. Leuk dat een trainer altijd per se Nederlands moet zijn, maar haal nou alsjeblieft voor volgend…..

0
Reply

Ik hoop dat Kroes gewoon hard is en tegen Van ‘t Schip zegt dat er helemaal geen plek voor hem is, ik zie niet in wat hij toe moet voegen en we zijn geen liefdadigheidsinstelling. #Ajax

41
Reply

Van ‘t Schip is een prima kerel maar in niks een trainer voor Ajax…met hem ga je zelfs nog Europees voetbal mislopen, begrijp dat het lullig is maar er is simpelweg geen andere optie dan hem eruit gooien om Europees voetbal te redden…

8
Reply

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19