'Ontslag John van 't Schip na nieuwe schaamteloze vertoning met Ajax'

Sport
door Roland
zondag, 18 februari 2024 om 21:23
john van t schip
Ajax heeft vanmiddag niet weten te winnen van NEC. Vlak voor tijd leken de Amsterdammers drie punten over de streep te trekken, maar in de blessuretijd werd het alsnog 2-2. Onverdiend was dat totaal niet. De Nijmegenaren van Rogier Meijer waren zelfs beter.

John van 't Schip bij Ajax

Na het ontslag van Maurice Steijn werd bekend dat John van 't Schip dit seizoen afmaakt als hoofdtrainer. Daar was men in Amsterdam eerst ontzettend blij mee, want hij kent de club en de cultuur. De prestaties leken beter te worden, tot euforie van alles en iedereen.
Met John, die net na het overlijden van zijn vrouw instapte, zou de aanval op de tweede plaats worden ingezet. De gedachte was mooi, de uitvoering wat minder. Na een serie winstpartijen is de conclusie dat Ajax weer terug bij af is. De achterstand op koploper PSV bedraagt na vandaag 26! punten. Nummer twee Feyenoord staat nu al op 16 punten voorsprong.

Kijkers eisen ontslag

In de winterstop werd gepoogd de bij elkaar geraapte selectie van Sven Mislintat te reanimeren met de komst van Jordan Henderson. Die heeft nu drie keer meegedaan en drie keer is er niet gewonnen. Tegen Heerenveen, Bodo Glimmt en NEC kon hij het verschil niet maken.
Volgens John van 't Schip is de selectie niet 'in balans'. Hoewel hij eerst gesteund werd door de fans, lijken die na de zoveelste wanvertoning wel klaar met de oer-Ajacied. Onderstaand wat reacties van fans op Twitter (X):

Schreuder werd terecht ontslagen. Steijn werd terecht ontslagen. Hoe jammer ook gezien zijn persoonlijkheid en alles wat hij met Ajax heeft, maar ook Van ‘t Schip moet ontslagen worden. Onacceptabel dit.

226
Reply

Dat respectverhaal rond Van ‘t Schip kennen we nu wel. Dat gedeelte is ook volkomen terecht, maar hij is gewoon geen goede trainer. Keihard ingrijpen is de enige juiste beslissing na de afgelopen weken, hoe spijtig ik dat ook voor de persoon Van ‘t Schip vind. #Ajax #ajanec

2
Reply

Van T Schip bedanken voor zn inzet en bewezen diensten, maar liever vandaag als morgen nog omruilen tegen van mijn part Dave Vos, maar op deze manier ga je d 5e plaats niet eens vasthouden

0
Reply

Poll

NET BINNEN

regen

Het gaat helemaal mis: meerdere plaatsen volledig onder water

mei 02, 20:58
laura selmhorst

GTST-kijkers in rep en roer na verdrietig nieuws over Laura

mei 02, 19:09
marco borsato en maan

Gerucht over Marco en Maan blijkt te kloppen: dit is er tussen hen gebeurd

mei 02, 13:47
micah tindell adoev qlas4 unsplash 1

Nietsontziend noodweer op komst: zo laat gaat het zwaar los bij jou

mei 02, 12:12