Oranjefans adviseren Koeman: ''Hem echt niet meer opstellen''

Sport
door Roland
zaterdag, 06 juli 2024 om 23:44
koeman
Nederland verkeert is euforie en dat is logisch, want met de 2-1 winst op Turkije staan we in de halve finale van het EK in Duitsland. Er is een hoop gebeurd vanavond, en dus ook genoeg om na te bespreken. En dat gaan we dus ook, zij het beknopt, doen.

Nederland - Turkije

Turkije, op papier een mindere tegenstander, verkocht de huid duur vanavond. Het plan van Koeman viel finaal in duigen.
De enthousiaste Turken was Oranje in de eerste helft steeds te slim af. De spits vocht voor wat hij waard was, en bezorgde Virgil van Dijk 45 horrorminuten. We gingen uiteindelijk met een 0-1 achterstand de rust is en dat was niet eens onverdiend.
In de tweede helft besloot Koeman alleen Steven Bergwijn, net als tegen de Roemenen, te wisselen. Weghorst kwam in de ploeg voor hem.
Dat zorgde voor gefronsde wenkbrauwen, want Memphis ging ineens een soortvan achter Weghorst spelen. De mensen thuis hadden hem liever gewisseld zien worden.
Hij gaf uiteindelijk nog wel de assist voor de 1-1 van Stefan de Vrij, maar kwam verder niet tot nauwelijks meer voor in het spel.

'Niet meer opstellen'

Memphis Depay is een prima speler die in het verleden heeft bewezen van grote waarde te kunnen zijn. Maar op dit EK loopt het totaal niet.
Hij grossiert in balverlies, staat vaak op de verkeerde plek en loopt anderen alleen maar in de weg. Op social media laten fans weten dat Koeman er verstandig aan doet om Memphis tegen Engeland op de bank te zetten.
Of Koeman dat ook gaat doen is de grote vraag. Tot dusver stond hij alle vijf duels in de basis. Feit is ook dat Oranje vaak pas beter begon te draaien nadat hij eruit werd gehaald.
We vragen het jullie:

Poll

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

NET BINNEN

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...

bastiaan

MAFS-Bastiaan deelt vreselijk verdriet: ''Het is niet anders''

jul 24, 11:11

Het zit niet mee voor Bastiaan, die je kunt kennen uit het meest recente seizoen van MAFS (Married at First Sight). Begin deze maand maakte hij wereldkundig een nieuwe vriendin te hebben, maar de roma...

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...