Oranjefans adviseren Koeman: ''Hem echt niet meer opstellen''

Sport
door Roland
zaterdag, 06 juli 2024 om 23:44
koeman
Nederland verkeert is euforie en dat is logisch, want met de 2-1 winst op Turkije staan we in de halve finale van het EK in Duitsland. Er is een hoop gebeurd vanavond, en dus ook genoeg om na te bespreken. En dat gaan we dus ook, zij het beknopt, doen.

Nederland - Turkije

Turkije, op papier een mindere tegenstander, verkocht de huid duur vanavond. Het plan van Koeman viel finaal in duigen.
De enthousiaste Turken was Oranje in de eerste helft steeds te slim af. De spits vocht voor wat hij waard was, en bezorgde Virgil van Dijk 45 horrorminuten. We gingen uiteindelijk met een 0-1 achterstand de rust is en dat was niet eens onverdiend.
In de tweede helft besloot Koeman alleen Steven Bergwijn, net als tegen de Roemenen, te wisselen. Weghorst kwam in de ploeg voor hem.
Dat zorgde voor gefronsde wenkbrauwen, want Memphis ging ineens een soortvan achter Weghorst spelen. De mensen thuis hadden hem liever gewisseld zien worden.
Hij gaf uiteindelijk nog wel de assist voor de 1-1 van Stefan de Vrij, maar kwam verder niet tot nauwelijks meer voor in het spel.

'Niet meer opstellen'

Memphis Depay is een prima speler die in het verleden heeft bewezen van grote waarde te kunnen zijn. Maar op dit EK loopt het totaal niet.
Hij grossiert in balverlies, staat vaak op de verkeerde plek en loopt anderen alleen maar in de weg. Op social media laten fans weten dat Koeman er verstandig aan doet om Memphis tegen Engeland op de bank te zetten.
Of Koeman dat ook gaat doen is de grote vraag. Tot dusver stond hij alle vijf duels in de basis. Feit is ook dat Oranje vaak pas beter begon te draaien nadat hij eruit werd gehaald.
We vragen het jullie:

Poll

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

NET BINNEN

steenrijk straatarm

Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan helemaal los: ''Dit is niet normaal''

okt 23, 21:18

Woensdagavond en dat betekent een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm. We zien hoe de rijke Mark en Sjoukje uit Hindeloopen een week van leven ruilen met de minderbedeelde Rosita...

joost klein

Joost Klein trekt de stekker eruit en wil nooit meer meedoen aan Eurovisie

okt 23, 18:34

Joost Klein wil niet meer meedoen aan het Eurovisiesongfestival. De artiest is bij Jinek voor het eerst naar buiten getreden over zijn diskwalificatie bij de editie van dit jaar. Hij heeft hier 'veel...

frans bauer

Frans Bauer reageert op overspel-geruchten en is eerlijk

okt 23, 13:08

Frans Bauer is natuurlijk een van de meest geliefde BN'ers. Je hoort eigenlijk nooit iets negatiefs over de zanger van het levenslied, al doken er onlangs toch wat geruchten op. Zijn kinderen zouden v...

maxime meiland uitkering

Maxime neemt langverwacht besluit, wil niet meer verder

okt 23, 11:20

Bijna iedereen in Nederland kent de familie Meiland wel. Hun realityprogramma's worden nog steeds goed bekeken, maar Maxime wil eigenlijk geen BN'er meer zijn. Dat onthult ze in haar podcast Maxime's...