Oranjefans gaan los en zeggen allemaal hetzelfde

Sport
door Roland
woensdag, 10 juli 2024 om 21:32
oranje
Oranje speelt momenteel op het Europees Kampioenschap de halve finale tegen Engeland. We kwamen al snel op voorsprong door een schitterende goal van Xavi Simons. Daarna besloot de scheidsrechter om een penalty te geven aan Engeland. Fans zijn WOEST.

Eerste helft

De eerste helft begon vrij aardig. Nederland domineerde de eerste minuten en Xavi Simons kreeg iets teveel ruimte van de Engelsen.
Vanaf randje zestien haalde hij verwoestend uit en liet Jordan Pickford kansloos. Engeland, dat tot dusver nog weinig liet zien, gooide de tactiek om. En met de spelers die de Britten hebben, weet je dat dat oppassen wordt.
De storm begon en tien minuten na de 1-0, schoot Harry Kane over. Nadat de bal allang weg was, raakte Denzel Dumfries per ongeluk de schoen van Kane.
Die ging als een stervende zwaan naar het gras en maakte een hoop theater. Scheidsrechter Felix Zwayer, die in het verleden betrokken was bij matchfixing, tuinde er met open ogen in. Zijn maatjes van de VAR vonden dat hij moest komen kijken.
Dat deed hij, en na een paar seconden wees hij resoluut naar de penaltystip. Dit tot grote verbazing van vrijwel iedereen.
Op X gaat het helemaal los. Kijkers uit binnen- en buitenland spreken schande van de beslissing. Sommigen zijn van mening dat Oranje hier genaaid is door de scheidsrechter. Onderstaand enkele reacties van woeste kijkers:

Poll

Voetbalfans uit het buitenland zijn totaal in shock over de beslissing van de scheidsrechter. Onderstaand nog meer reacties:

Memphis Depay

Memphis Depay is overigens geblesseerd afgehaakt. Vlak voor rust greep hij na een duel naar zijn hamstring. De kans is groot dat het einde toernooi is voor hem. Hij werd tot veler verbazing niet vervangen door Wout Weghorst, maar door Joey Veerman.

NET BINNEN

karin bloemen

Beste Zangers-kijkers sprakeloos, zeggen allemaal hetzelfde

sep 14, 21:29

Vanavond was het weer tijd voor de eerste aflevering van een nieuw seizoen Beste Zangers. Tijdens het programma zelf werd er heel wat af gehuild, maar ook thuis zaten mensen met een doos tissues voor...

brian priske

Feyenoordtrainer kan spullen pakken: ''Het is klaar''

sep 14, 20:49

Het ziet er niet goed uit voor Feyenoord-trainer Brian Priske. De Deense coach staat zwaar onder druk nu hij wedstrijd op wedstrijd een wanprestatie levert met de Rotterdammers. Ook vandaag was het we...

bb vol liefde

B&B-deelnemer gaat te ver: ''Heel onbeschoft dit''

sep 14, 17:55

Nu de re眉nieaflevering B&B Vol Liefde is uitgezonden is het seizoen officieel klaar. Maar niet voordat een deelnemer in het bijzonder goed op zijn plek wordt gezet. Oud-deelnemer Annie en haar vriend...

anja bb

B&B-Anja deelt vreselijk verdriet en verkeert in rouw

sep 14, 16:17

Tijdens de re眉nieaflevering had Anja slecht nieuws. Haar avontuur met zeeman Peter is helaas nergens op uitgelopen. Maar dat was niet alles. De B&B-houdster heeft namelijk ook te maken gekregen met ee...