Oranjefans gaan los en zeggen allemaal hetzelfde

Sport
door Roland
woensdag, 10 juli 2024 om 21:32
oranje
Oranje speelt momenteel op het Europees Kampioenschap de halve finale tegen Engeland. We kwamen al snel op voorsprong door een schitterende goal van Xavi Simons. Daarna besloot de scheidsrechter om een penalty te geven aan Engeland. Fans zijn WOEST.

Eerste helft

De eerste helft begon vrij aardig. Nederland domineerde de eerste minuten en Xavi Simons kreeg iets teveel ruimte van de Engelsen.
Vanaf randje zestien haalde hij verwoestend uit en liet Jordan Pickford kansloos. Engeland, dat tot dusver nog weinig liet zien, gooide de tactiek om. En met de spelers die de Britten hebben, weet je dat dat oppassen wordt.
De storm begon en tien minuten na de 1-0, schoot Harry Kane over. Nadat de bal allang weg was, raakte Denzel Dumfries per ongeluk de schoen van Kane.
Die ging als een stervende zwaan naar het gras en maakte een hoop theater. Scheidsrechter Felix Zwayer, die in het verleden betrokken was bij matchfixing, tuinde er met open ogen in. Zijn maatjes van de VAR vonden dat hij moest komen kijken.
Dat deed hij, en na een paar seconden wees hij resoluut naar de penaltystip. Dit tot grote verbazing van vrijwel iedereen.
Op X gaat het helemaal los. Kijkers uit binnen- en buitenland spreken schande van de beslissing. Sommigen zijn van mening dat Oranje hier genaaid is door de scheidsrechter. Onderstaand enkele reacties van woeste kijkers:

Poll

Voetbalfans uit het buitenland zijn totaal in shock over de beslissing van de scheidsrechter. Onderstaand nog meer reacties:

Memphis Depay

Memphis Depay is overigens geblesseerd afgehaakt. Vlak voor rust greep hij na een duel naar zijn hamstring. De kans is groot dat het einde toernooi is voor hem. Hij werd tot veler verbazing niet vervangen door Wout Weghorst, maar door Joey Veerman.

NET BINNEN

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...

bastiaan

MAFS-Bastiaan deelt vreselijk verdriet: ''Het is niet anders''

jul 24, 11:11

Het zit niet mee voor Bastiaan, die je kunt kennen uit het meest recente seizoen van MAFS (Married at First Sight). Begin deze maand maakte hij wereldkundig een nieuwe vriendin te hebben, maar de roma...