Phil Taylor onthult dat hij artritis heeft: ''Het is een nachtmerrie''

Sport
door Roland
maandag, 18 maart 2024 om 11:43
philtaylor
Het gaat niet zo goed met de Britse dartslegende Phil Taylor. 'The Power' vertelt in een exclusief interview met Online Darts dat hij vecht tegen een slopende ziekte. De meervoudige oud-wereldkampioen stelt hier veel last van te ondervinden in het dagelijks leven.

Phil Taylor artritis

Taylor (63) is nog steeds actief als darter bij de senioren. Recent maakte hij bekend dat hij dit jaar nog mee zal doen aan de World Senior Darts-tour, waarna hij zijn pijlen voorgoed zal opbergen. Gedurende zijn loopbaan is hij maar liefst zestien! keer wereldkampioen geworden.
De legende geeft aan 'teleurgesteld' te zijn over zijn prestaties in de afgelopen jaren. De Brit geeft echter ook aan dat hij lijdt aan artritis. De symptomen hiervan zijn pijn, zwellingen en stijfheid in gewrichten zoals handen, voeten en knieën. Bij Taylor zit het in zijn heup. ''Ik kan niet naar rechts draaien en daardoor niet recht gooien. Mijn darts komen vaak in de vijf terecht.''

Nachtmerrie

Taylor hoopt de komende maanden wat gewicht te verliezen en wil van de pijn af. ''Het is een nachtmerrie. Het is zeven dagen per week en 24 uur per dag. Zelfs als je jezelf 's nachts om wil draaien in bed, voel je felle pijn.''
Vorige maand verloor Taylor op World Seniors Championship van Manfred Bilderl. Direct na dat verlies merkte hij al op dat hij niet alleen probeerde te winnen van de Duitser, maar ook van de pijn die hij voelde tijdens deze partij.

NET BINNEN

rene van der gijp

Gijp kondigt einde VI aan: ''Op deze datum laatste uitzending''

apr 11, 19:11
advent wreath candles

Wereldberoemde acteur plotseling (76) overleden

apr 11, 16:55
massaiskassa

Peter Gillis en familie nemen afscheid en vertrekken naar het buitenland

apr 11, 13:17
maxime meiland

Vreselijk nieuws voor Maxime Meiland: ''Erg pijnlijk''

apr 11, 11:35