Turkse ploeg krijgt opnieuw harde klap: ''Dit meen je niet''

Sport
door Roland
vrijdag, 05 juli 2024 om 19:31
demiral
Morgenavond staat Turkije voor een lastige opgave in de kwartfinale van het EK in Duitsland. Ze zullen het moeten doen zonder sterspeler Merih Demiral. Maar nu blijkt de Turkse voetbalbond hun landgenoten ook nog onzin te hebben voorgeschoteld.

Kan niet in beroep

Gisteren wist de Duitse krant BILD als eerste te melden dat Demiral voor twee wedstrijden geschorst is. Na zijn goal tegen Oostenrijk bracht hij de omstreden 'wolvengroet'.
De UEFA heeft de verdediger voor twee duels geschorst. De Turkse voetbalbond stelde vanmorgen dat dit niet waar zou zijn, en dat de TFF (zoals ze heten) alles in het werk zou stellen om de schorsing te voorkomen. Daar hebben ze zich flink in vergist.
De TFF wilde de schorsing aanvechten bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). Dikke vette pech, want dat kan namelijk niet bij schorsingen van maximaal twee duels.
Artikel 63 van de UEFA-statuten schrijft dat voor. De woeste Turken kunnen dus onmogelijk in beroep gaan en dat betekent dat Demiral er definitief niet bij is.

Erdogan laaiend

Mehmet Büyükeksi, de voorzitter van de TFF, heeft zojuist bevestigd dat men machteloos staat en is daar erg boos over.
"Deze bevooroordeelde en onrechtvaardige beslissing heeft onze hele natie diep teleurgesteld." Wie ook heel boos is, is de Turkse president Erdogan.
Als teken van protest tegen de beslissing van de UEFA, zal de president expres tussen het 'gewone publiek' in het stadion gaan zitten. Hij heeft besloten om dus niet in een skybox te gaan zitten. Daar zitten namelijk ook leden van de UEFA.

NET BINNEN

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...

martien

'Martien heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende'

jul 23, 19:23

De roddelbladen en gerenommeerde nieuwswebsites koppen allemaal dat Martien Meiland openheid van zaken geeft over een 'geheime relatie'. Andere websites schrijven dat de realityster nu eindelijk een v...

hermanberghuis

Wie kent Herman uit Idols nog? Zo ziet hij er nu uit

jul 23, 19:16

Bijna iedereen kent Herman Berghuis uit Idols wel. Hij werd beroemd in Nederland door zijn deelname aan Idols in 2003, maar is inmiddels uit de spotlights verdwenen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe...

carlo

Vader Carlo Boszhard met spoed opgenomen

jul 23, 19:03

Carlo Boszhard, die het afgelopen seizoen van Married At First Sight presenteerde, heeft schokkend nieuws gedeeld. In zijn column voor Televizier schrijft hij dat zijn vader in het ziekenhuis ligt en...