Turkse ploeg krijgt opnieuw harde klap: ''Dit meen je niet''

Sport
door Roland
vrijdag, 05 juli 2024 om 19:31
demiral
Morgenavond staat Turkije voor een lastige opgave in de kwartfinale van het EK in Duitsland. Ze zullen het moeten doen zonder sterspeler Merih Demiral. Maar nu blijkt de Turkse voetbalbond hun landgenoten ook nog onzin te hebben voorgeschoteld.

Kan niet in beroep

Gisteren wist de Duitse krant BILD als eerste te melden dat Demiral voor twee wedstrijden geschorst is. Na zijn goal tegen Oostenrijk bracht hij de omstreden 'wolvengroet'.
De UEFA heeft de verdediger voor twee duels geschorst. De Turkse voetbalbond stelde vanmorgen dat dit niet waar zou zijn, en dat de TFF (zoals ze heten) alles in het werk zou stellen om de schorsing te voorkomen. Daar hebben ze zich flink in vergist.
De TFF wilde de schorsing aanvechten bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). Dikke vette pech, want dat kan namelijk niet bij schorsingen van maximaal twee duels.
Artikel 63 van de UEFA-statuten schrijft dat voor. De woeste Turken kunnen dus onmogelijk in beroep gaan en dat betekent dat Demiral er definitief niet bij is.

Erdogan laaiend

Mehmet Büyükeksi, de voorzitter van de TFF, heeft zojuist bevestigd dat men machteloos staat en is daar erg boos over.
"Deze bevooroordeelde en onrechtvaardige beslissing heeft onze hele natie diep teleurgesteld." Wie ook heel boos is, is de Turkse president Erdogan.
Als teken van protest tegen de beslissing van de UEFA, zal de president expres tussen het 'gewone publiek' in het stadion gaan zitten. Hij heeft besloten om dus niet in een skybox te gaan zitten. Daar zitten namelijk ook leden van de UEFA.

NET BINNEN

joost klein eurovisie

Mysterie rondom Joost Klein nu eindelijk ontrafeld

jul 08, 21:58

Voor zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival was Joost Klein al bekend, maar nadat hij Europapa had uitgebracht, ging hij viraal. Na zijn diskwalificatie had de hele wereld het ineens over de Frie...

bickel

Zoon Martijn Krabbé geeft langverwachte update over zijn vader

jul 08, 18:58

Martijn Krabbé deelde begin maart het verschrikkeljke nieuws dat hij ziek is. Aan Shownieuws vertelt zijn zoon Bickel nu hoe de medische stand van zaken is.De zoon van Martijn laat weten dat het ''naa...

onweer

Weeralarm van kracht: ''Noodweer op komst in het hele land''

jul 08, 17:14

Vandaag was in principe best een lekkere zomerse dag. In tegenstelling tot een aantal dagen geleden, was het met zo'n 25 graden prima vertoeven. Maar aan alles komt een einde; vanaf 17.00 geldt code g...

mark gillis

Peter Gillis komt met langverwachte update over Mark

jul 08, 16:22

Vorige week maakte Peter Gillis bekend dat zijn zoon Mark voor zijn leven vecht op de intensive care. Mark ligt inmiddels al negen dagen in het ziekenhuis, waar hij in kunstmatige coma was gebracht. P...