UEFA schorst Turkse EK-held en het gaat helemaal los

Sport
door Roland
donderdag, 04 juli 2024 om 22:26
turkiye
De UEFA heeft het Turkse voetbalelftal een verwoestende klap toegediend. Zojuist is bekend geworden dat de grote sterspeler, Merih Demiral, voor twee duels geschorst is. Na zijn doelpunt tegen Oostenrijk maakte hij een vreemd gebaar. En dat kost hem de kwartfinale.

Demiral mag naar huis

Demiral scoorde tweemaal tegen Oostenrijk en was de gevierde man. Helaas voor hem heeft hij zichzelf en zijn collega's geen beste dienst bewezen.
Na een van zijn goals maakte hij een zogeheten wolvengroet. Dat is een rechts-extremistische groet, die in een aantal landen zelfs verboden is. Demiral deed het toch en de UEFA besloot een onderzoek in te stellen. Dat kost Demiral nu twee duels schorsing.

Mijn god, WTF? Merih Demiral maakt gewoon even voor miljoenen publiek het Grijze Wolven-gebaar 😳 Benieuwd wat de @UEFA hier van vindt? Het is vergelijkbaar met een speler die een overwinning met een Hitlergroet zou vieren. Die zou zeker geschorst worden. Hallo @EURO2024?

Ankaralı Jan
Ankaralı Jan
@06JAnk

What a game!

Image
4
Reply
Demiral zelf ziet het probleem niet zo. Maar volgens BILD heeft de UEFA geconcludeerd dat de speler zich toch echt schuldig heeft gemaakt aan een politieke uiting. Als de berichtgeving klopt, moet Demiral twee duels op de tribune zitten.

Hoofdpijn

Hiermee mist hij dus in elk geval de wedstrijd tegen Oranje en een eventuele halve finalewedstrijd. Erg pijnlijk, want de Turken missen al twee prima spelers.
Ex-Feyenoorder Orkun Kökcü en Ismail Yüksek pakten tegen Oostenrijk een gele kaart en zijn geschorst. De bondscoach van de Turken, Vincenzo Montella, gaf aan dat hij 'hoofdpijn' krijgt van alle schorsingen. Jammer, joh.
Op social media gaat het flink los. Turkse fans zijn het er niet mee eens en laten dat ook flink blijken. Onder de Oranjefans heerst er een jubelstemming.

Poll

NET BINNEN

andre hazes

André Hazes zet zijn moeder voor schut op podium

jul 07, 20:53

Het is natuurlijk allang bekend dat André Hazes en zijn moeder geen beste band met elkaar hebben. Maar om je moeder dan te schofferen voor een festivalpubliek, verdient ook geen schoonheidsprijs. En d...

wesley sneijder

Oranjekijkers schrikken van 'Yolanthe' op de tribune naast Wesley: ''Hoe ziet zij eruit?''

jul 07, 19:21

Oranjekijkers zijn zich gisteren het schompes geschrokken van de vrouw die naast Wesley Sneijder op de tribune zat. Televisiekijkend Nederland dacht heel even dat zijn ex-vrouw Yolanthe Cabau naast he...

kleedkamer oranje

Kleedkamerbeelden Oranje gaan hele internet over

jul 07, 13:56

De spelers van het Nederlands Elftal waren gisterenavond in opperbeste stemming na de zege op Turkije. Na afloop ging het flink los in de kleedkamer. Op een positieve manier welteverstaan. De beelden...

oranje

Oranjespeler is ongelukkig en doet niet mee aan de feestvreugde: ''Wil weg''

jul 07, 13:07

Onder de Oranjespelers is het lachen, gieren en brullen geblazen na het bereiken van de halve finale. Maar er schijnt één speler te zijn die 'niet lekker in zijn vel' zit. Telegraaf-journalist Mike Ve...