UEFA schorst Turkse EK-held en het gaat helemaal los

Sport
door Roland
donderdag, 04 juli 2024 om 22:26
turkiye
De UEFA heeft het Turkse voetbalelftal een verwoestende klap toegediend. Zojuist is bekend geworden dat de grote sterspeler, Merih Demiral, voor twee duels geschorst is. Na zijn doelpunt tegen Oostenrijk maakte hij een vreemd gebaar. En dat kost hem de kwartfinale.

Demiral mag naar huis

Demiral scoorde tweemaal tegen Oostenrijk en was de gevierde man. Helaas voor hem heeft hij zichzelf en zijn collega's geen beste dienst bewezen.
Na een van zijn goals maakte hij een zogeheten wolvengroet. Dat is een rechts-extremistische groet, die in een aantal landen zelfs verboden is. Demiral deed het toch en de UEFA besloot een onderzoek in te stellen. Dat kost Demiral nu twee duels schorsing.

Mijn god, WTF? Merih Demiral maakt gewoon even voor miljoenen publiek het Grijze Wolven-gebaar 😳 Benieuwd wat de @UEFA hier van vindt? Het is vergelijkbaar met een speler die een overwinning met een Hitlergroet zou vieren. Die zou zeker geschorst worden. Hallo @EURO2024?

Ankaralı Jan
Ankaralı Jan
@06JAnk

What a game!

Image
4
Reply
Demiral zelf ziet het probleem niet zo. Maar volgens BILD heeft de UEFA geconcludeerd dat de speler zich toch echt schuldig heeft gemaakt aan een politieke uiting. Als de berichtgeving klopt, moet Demiral twee duels op de tribune zitten.

Hoofdpijn

Hiermee mist hij dus in elk geval de wedstrijd tegen Oranje en een eventuele halve finalewedstrijd. Erg pijnlijk, want de Turken missen al twee prima spelers.
Ex-Feyenoorder Orkun Kökcü en Ismail Yüksek pakten tegen Oostenrijk een gele kaart en zijn geschorst. De bondscoach van de Turken, Vincenzo Montella, gaf aan dat hij 'hoofdpijn' krijgt van alle schorsingen. Jammer, joh.
Op social media gaat het flink los. Turkse fans zijn het er niet mee eens en laten dat ook flink blijken. Onder de Oranjefans heerst er een jubelstemming.

Poll

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

NET BINNEN

jelmont

B&B-eigenaar loog over verleden, zender begint groot onderzoek

jul 24, 22:20

B&B Vol Liefde is de nummer één trending op X. Het programma is razend populair in Nederland. Bij onze zuiderburen scoort B&B Zoekt Lief op hetzelfde moment ook goed. Daar is één deelnemer, die flink...

albert

B&B-Albert reageert op de kritiek die hij krijgt en is duidelijk over wat hij zoekt

jul 24, 20:03

B&B Vol Liefde-Albert werd gisteren compleet afgemaakt op social media door wat ongemakkelijke momenten met Marijke. Hoe denkt de kasteelheer zelf eigenlijk over de aandacht die hij krijgt? En wat zoe...

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...