UEFA geeft duidelijkheid over afgekeurde goal Xavi Simons

Sport
door Roland
zaterdag, 29 juni 2024 om 21:57
xavi
Veel Oranjefans hadden het idee dat het doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk ten onrechte afgekeurd is. Ook Ronald Koeman en een oud-topscheidsrechter vonden dat. De UEFA reageert nu op de beslissing en is duidelijk in haar bewoordingen.

Doelpunt Xavi

Nederland bakte er tegen de Fransen eigenlijk niet veel van. In de tweede helft leek Oranje toch op voorsprong te komen.
Xavi Simons verschalkte de Franse doelman en sprintte het halve veld over, achtervolgd door de hele bank. De vreugde was van korte duur. Na een minutenlange VAR-check werd het doelpunt afgekeurd. En dat viel niet zo lekker bij Oranjefans.

UEFA velt oordeel

Roberto Rosetti, de scheidsrechtersbaas van de UEFA, heeft de situatie beoordeeld en komt een erg opvallend oordeel. ''De beslissing (het afkeuren red.) was de juiste.''
Ronald Koeman en oud-topscheidsrechter Stéphane Lannoy vinden niet dat de Franse keeper gehinderd werd. Denzel Dumfries, die buitenspel stond, vond zelf ook dat hij de keeper niet hinderde. Maar de UEFA komt nu tot een andere conclusie.
Meneer Rosetti vindt dat Dumfries de keeper wel hinderde. ''Het is niet makkelijk, want de VAR moest namelijk twee buitenspelsituaties checken, daarnaast mogelijke impact op de keeper en mogelijk eerder contact'', aldus Rosetti.
Hij wil ook nog benadrukken dat 'we op een EK zijn, waar de druk op staat. Wat dat ermee te maken heeft mag Joost weten. Spelregels zijn spelregels.
''We staan achter deze beslissing, maar er is altijd ruimte voor verbetering'', zo stelt de Italiaan. Eigenlijk blijft het dus een welles-nietes spelletje.
(Tekst gaat verder onder poll)

Poll

Gunstig schema

Achteraf is het misschien maar goed dat we gelijkspeelden tegen Frankrijk en verloren van Oostenrijk. Door 3e te worden in de poule, zit Oranje aan de gunstige kant van het schema.
Dinsdag treffen we de Roemenen. Volgens de bookmakers maken die geen schijn van kans tegen Oranje. Als we daar echt van weten te winnen, volgt er mogelijk een weerzien met Oostenrijk. Zij moeten dan wel Turkije eruit knikkeren.
Eerder vanavond werd titelhouder Italië er al uitgegooid (HAHA Rosetti). Als de weg naar de (halve) finale ooit open lag, dan is het nu wel...
Oh ja, bij de VPRO hebben ze nog een leuke edit gedaan over de video van de afgekeurde goal. Is wel lachen:

NET BINNEN

aran bade

Aran Bade eerlijk over onderzoek: Dit heeft de EBU echt gedaan

jul 01, 22:11

Aran Bade, die over het Songfestival banjerde en als een soort Saskia Belleman verslag deed van alles wat er gebeurde, is niet te spreken over het rapport dat de EBU vandaag op haar site heeft gepubli...

eva

OML-Eva deelt intens verdrietig nieuws: ''De hel''

jul 01, 21:11

Eva, die je kunt kennen van het televisieprogramma Over Mijn Lijk, is vrijwel altijd positief ingesteld. Maar vandaag laat ze haar kwetsbare kant zien via Instagram. In een zeer emotioneel bericht sch...

joost klein

EBU deelt eindelijk langverwacht rapport, fans gaan helemaal los

jul 01, 17:31

De European Broadcast Union (EBU) heeft zojuist het langverwachte rapport naar buiten gebracht. Fans waren hier ontzettend benieuwd naar, omdat de diskwalificatie van Joost Klein vermoedelijk ook aan...

louisa janssen

Louisa Janssen deelt vreselijk verdriet: ''Bouw op jezelf''

jul 01, 13:56

Louisa Janssen zit er helemaal doorheen. De realityster is erachter gekomen dat ze veel mensen om zich heen heeft, die van haar willen profiteren. In een post op Instagram deelt ze het vreselijke verd...