'Doelpunt Xavi Simons blijkt onterecht afgekeurd'

Sport
door Roland
zondag, 23 juni 2024 om 12:03
xavi simons
Er is een flinke discussie gaande over het doelpunt dat Xavi Simons tegen Frankrijk maakte. Na een lange check van de videoscheidsrechter, werd de goal afgekeurd. Maar was dat eigenlijk wel terecht? Dat is dus de grote vraag. Ronald Koeman voelt zich bestolen.

Goal Xavi Simons

Nederland bakte er helemaal niets van tegen Frankrijk, maar leek in de tweede helft alsnog op voorsprong te komen. Xavi Simons schoot van een afstandje raak.
De speler, en iedereen die Oranje een warm hart toedraagt, barstte in vreugde uit. Dat was van korte duur. De videoscheidsrechter besloot er, zoals naar alle goals, nog even naar te kijken. Dat duurde ellenlang, maar het doelpunt werd afgekeurd.
Volgende de VAR stond Denzel Dumfries niet alleen buitenspel op het moment dat Xavi uithaalde. Hij zou ook de keeper hebben gehinderd.

Reactie Ronald Koeman

Na afloop van het duel reageerde Koeman op de beslissing de goal af te keuren. ''Denzel stond buitenspel. Hij belemmerde de keeper niet. De doelman dook niet eens'', aldus Koeman.
''Als de videoscheidsrechter vijf minuten moet nadenken of het wel of geen geldig doelpunt is, dan moet hij de treffer goedkeuren'', zo vindt de bondscoach.

'Niet ontevreden'

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. En dus eindige het duel tegen de Frans in een 0-0. Daar is Koeman niet ontevreden over.
''Vooraf had ik getekend voor vier punten uit twee wedstrijden.'' Wel wil Koeman nog even goed gaan kijken wat er tegen Oostenrijk beter kan.
Fans weten dat al wel: Wisselen die Memphis. De kans dat Koeman dat ook echt gaat doen lijkt nihil. Tot dusver is er een rotsvast vertrouwen in de spits.

Poll

NET BINNEN

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...

martien

'Martien heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende'

jul 23, 19:23

De roddelbladen en gerenommeerde nieuwswebsites koppen allemaal dat Martien Meiland openheid van zaken geeft over een 'geheime relatie'. Andere websites schrijven dat de realityster nu eindelijk een v...

hermanberghuis

Wie kent Herman uit Idols nog? Zo ziet hij er nu uit

jul 23, 19:16

Bijna iedereen kent Herman Berghuis uit Idols wel. Hij werd beroemd in Nederland door zijn deelname aan Idols in 2003, maar is inmiddels uit de spotlights verdwenen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe...

carlo

Vader Carlo Boszhard met spoed opgenomen

jul 23, 19:03

Carlo Boszhard, die het afgelopen seizoen van Married At First Sight presenteerde, heeft schokkend nieuws gedeeld. In zijn column voor Televizier schrijft hij dat zijn vader in het ziekenhuis ligt en...