'Doelpunt Xavi Simons blijkt onterecht afgekeurd'

Sport
door Roland
zondag, 23 juni 2024 om 12:03
xavi simons
Er is een flinke discussie gaande over het doelpunt dat Xavi Simons tegen Frankrijk maakte. Na een lange check van de videoscheidsrechter, werd de goal afgekeurd. Maar was dat eigenlijk wel terecht? Dat is dus de grote vraag. Ronald Koeman voelt zich bestolen.

Goal Xavi Simons

Nederland bakte er helemaal niets van tegen Frankrijk, maar leek in de tweede helft alsnog op voorsprong te komen. Xavi Simons schoot van een afstandje raak.
De speler, en iedereen die Oranje een warm hart toedraagt, barstte in vreugde uit. Dat was van korte duur. De videoscheidsrechter besloot er, zoals naar alle goals, nog even naar te kijken. Dat duurde ellenlang, maar het doelpunt werd afgekeurd.
Volgende de VAR stond Denzel Dumfries niet alleen buitenspel op het moment dat Xavi uithaalde. Hij zou ook de keeper hebben gehinderd.

Reactie Ronald Koeman

Na afloop van het duel reageerde Koeman op de beslissing de goal af te keuren. ''Denzel stond buitenspel. Hij belemmerde de keeper niet. De doelman dook niet eens'', aldus Koeman.
''Als de videoscheidsrechter vijf minuten moet nadenken of het wel of geen geldig doelpunt is, dan moet hij de treffer goedkeuren'', zo vindt de bondscoach.

'Niet ontevreden'

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. En dus eindige het duel tegen de Frans in een 0-0. Daar is Koeman niet ontevreden over.
''Vooraf had ik getekend voor vier punten uit twee wedstrijden.'' Wel wil Koeman nog even goed gaan kijken wat er tegen Oostenrijk beter kan.
Fans weten dat al wel: Wisselen die Memphis. De kans dat Koeman dat ook echt gaat doen lijkt nihil. Tot dusver is er een rotsvast vertrouwen in de spits.

Poll

NET BINNEN

amalia

Amalia heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende prins

jul 03, 20:23

Onze kroonprinses Amalia (20) heeft een nieuwe vriend. Althans, nieuw is hij niet helemaal maar waar er eerst geruchten gingen over de twee is er nu nieuwe informatie naar buiten gekomen. De man die A...

marco borsato

Marco in het openbaar gespot: zo ziet hij er nu uit

jul 03, 15:11

Drie maanden geleden besloot weekblad Story enkele foto's van een flink aangekomen Marco Borsato op de voorpagina te knallen. Dat maakte behoorlijk wat los. Nu heeft het weekblad hem weer gespot, en o...

regen

Waterkoude dag vandaag, vanmiddag noodweer op komst

jul 03, 10:47

Vandaag belooft een echte herfstdag te worden als we kijken naar de vooruitzichten. De temperatuur ligt laag voor de tijd van het jaar, en vanmiddag komt het met bakken uit de hemel. Meteoroloog Jordi...

marianne timmer

Marianne Timmer heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende

jul 03, 9:32

Het had er eventjes alle schijn van dat Harry Mens en Marianne Timmer het nieuwste showbizzkoppel van ons land waren. Dat bleek niet het geval. En nu hoeft de bejaarde Business Class-presentator al he...