Vanaf komend seizoen drie nieuwe spelregels in de Eredvisie

Sport
door Roland
donderdag, 27 juni 2024 om 21:06
makkelie
We zitten nog vol in het EK, maar binnenkort start het nieuwe Eredivisie-seizoen natuurlijk weer. De KNVB heeft bekendgemaakt dat er vanaf aankomend seizoen drie nieuwe regels worden ingevoerd. De bedoeling is hiermee het spel 'eerlijker en transparanter' te maken.

Nieuwe spelregels Eredivisie

Waar een groot gedeelte van Nederland momenteel helemaal opgaat in het EK voetbal, zijn er ook supporters die daar helemaal niks mee hebben.
Klok loopt door
Zij kijken reikhalzend uit naar de start van de Eredvisie. En daarin gaan komens seizoen een aantal dingen erg veranderen. Zo zal de stadionklok in de eerste plaats niet meer worden stilgezet na afloop van de reguliere 45 en 90 minuten.
Tot nu toe werd dat wel gedaan, maar daardoor wist niemand eigenlijk hoe lang de blessuretijd nu echt duurde. En dat gaat dus veranderen.
Extra wissel
De tweede regel heeft betrekking op de extra wissel bij een hersenschudding. In het afgelopen seizoen werd dit getest, maar vanaf aankomend seizoen wordt deze officieel ingevoerd.

VAR

De derde regel kan echter op veel kritiek rekenen. Veel mensen zijn sowieso al geen fan van de VAR, maar dat wordt nu nog opmerkelijker.
In al haar wijsheid heeft de KNVB besloten dat vanaf de achtste finales van het bekertoernooi, er zogeheten on-field announcements komen bij VAR-momenten.
Dat betekent dat wanneer er een VAR-interventie is, de scheidsrechter middels een microfoon moet uitleggen aan de supporters waarom het spel stilligt, waar er precies naar gekeken wordt en wat de beslissing zal worden.
Wat vind jij van de derde spelregel? Doe eens gek, laat het weten in de reacties.

Poll

NET BINNEN

mark gillis

Peter reageert op berichtgeving dat Mark het niet gaat redden

jul 21, 9:53

Mark Gillis ligt inmiddels al bijna een maand in het ziekenhuis. De zoon van Peter werd in de nacht van 28 op 29 juni naar de spoedeisende hulp gebracht, en daarna naar de intensive care. Daar ligt hi...

jimmy geduld

Voormalig GTST-ster al anderhalf jaar dakloos en tonnen in de schuld

jul 21, 9:23

Het gaat het niet goed met voormalig soapie Jimmy Geduld. De acteur, die onder meer te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden, is al anderhalf jaar dakloos. Bovendien lopen er twee rechtszaken tegen...

pin

Pinpassen gaan verdwijnen: dit komt ervoor in de plaats

jul 20, 20:56

De 'traditionele' pinpas zoals je die gewend bent, gaat verdwijnen. Sommige banken gaan de passen in één keer vervangen voor een Visa- of Mastercard. Andere banken nemen gefaseerd afscheid van de pinp...

mike

B&B-Mike praat zijn mond voorbij en verklapt de uitkomst

jul 20, 20:01

Mike is één van de deelnemers van B&B Vol Liefde 2024. Hij heeft een eigen watersportbedrijf maar is ook nog op zoek naar liefde. Door het programma komen kijkers er achter of dat lukt, maar Mike is z...